Jana Uriel Kratochvílová a illuminati.ca

Jana Uriel Kratochvílová a illuminati.ca

Adresa:

Plzeň, Šeříková 13

Termín: 23.3.2017

23březen čtvrtek 20:00

Žánr: koncerty


Jana "Uriel" Kratochvílová je zpěvačka, textařka a skladatelka původem z Moravy. Byla první českou zpěvačkou, která v někdejším Československu zpívala v tehdy novém stylu rock-reggae. Jde o osobnost s výstředním zjevem a zcela nezaměnitelným hlasovým projevem.

Prakticky neustále měla velké problémy kvůli své výstřednosti, jež v socialistickém Československu nebyla vládnoucím režimem nijak vítána, setkávala se tudíž s mnoha zákazy a omezováním své umělecké dráhy.

V roce 1983 emigrovala do Anglie. Od roku 2003 začala častěji z Jiřím George Hrubešem vracet zpět do Čech a se svou novou skupinou Illuminati.ca, uskutečnili návrat na festivalové a klubové scény. Jana Kratochvílová vždy z běžné produkce vyčnívala. Svým zjevem, odíváním a líčením často předbíhala dobu.

Má jak originální kostýmy a doplňky, tak originální hlas neuvěřitelného registru od něžného sopránu po basové hloubky. To všechno spolu s bytostně přirozenou dynamickou spontánní pohybovou kulturou, mimikou, smyslem pro humor, zájmem o mystiku a filosofii přitahuje fanoušky v Čechách, na Slovensku, v Anglii, Irsku, a jiných evropských zemích, ale taky v Japonsku... Používá pseudonym Uriel.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jana Uriel...

Sportpenzion PohodaPlzeň (4.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (8.5 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (10 km)