Cha Cha Cha aneb Charlie Chaplin a jinácháska

Cha Cha Cha aneb Charlie Chaplin a jinácháska

Adresa:

Plzeň, Rokycanská 7

Termín: 18.4.2017

18duben úterý 10:30

Žánr: divadloloutkypro děti


Už jste někdy viděli viděli  grotesku v níž by zároveň vystupovali tulák Charlie, Frigo, Laurel a Hardy? Tak dnes máte šanci.

RežieT. Dvořák
VýpravaI. Nesveda
DramaturgieP. Vašíček
HudbaD. Čámský j.h.
HrajíM.J. Hartmannová, M.Mrázková, L.Válková-Lupínková, P.Borovský, M.Bartůšek, R.Kroupar a D.Čámský j.h.
Délka představení55 min.
 
Na největší dortovou bitvu v dějinách filmu bylo spotřebováno 4000 dortů, 50 litrů šlehačky a skoro tuna pečiva. A jeden, jediný banán, jehož slupka hozená Hardym na zem, onu šlehačkovou apokalypsu – rozpoutala (ve filmu „Smetanová revoluce“z r. 1927). Že tato scéna vyvolávala (a dodnes vyvolává) salvy smíchu, není třeba dodávat.

CHA CHA CHA je určitě vhodný název pro inscenaci, inspirovanou němou filmovou groteskou. Autoři libreta, kteří od dětství tento žánr milují, by pro něj rádi - v rámci pomyslného předmětu „výchova filmového diváka“ - získali i dnešní děti a pomocí této inscenace jim – prostředky vlastními divadlu –  otevřely branku do světa němé filmové grotesky (aby pak mohly následovat i kroky další, tentokrát už prostřednictvím kina, internetu, DVD…). Němá groteska totiž dokáže dodnes vyvolávat salvy smíchu!  A smích je přece „neskonale dobrý“…

Tento nový scénář, po duchu i formou a množstvím gagů, je sice věrný „zlatému věku grotesky“,  nabídne  však divákům i fiktivní  „cestu“ od kabaretu, music hallu, vaudevillu, přes cirkus až za bránu filmového ateliéru Keystone Macka Senneta, kde se zrodí němá filmová groteska. Této „cesty“ se účastní mj. Charlie Chaplin, Frigo, Laurel a Hardy samozřejmě i Keystonští strážníci a další postavy („Kráska“, „Obr“ ad.) typické pro tento žánr, jehož vítězné tažení světem začalo už před 100 lety. Pro inscenaci tvůrci zvolili maňásky, tedy loutku, která – má-li zaujmout -  musí být stejně „akční“  jako komici za časů němého filmu. Představení provází pro tento druh produkce  rovněž typický pianista  (a zároveň lepič plakátů)… A samozřejmě chceme divákům všeho věku nabídnout kvalitní, lety prověřenou zábavu a tu a tam snad i trochu dojmout…                            

A potom… kdybyste se snad někdy nudili nebo Vám bylo smutno, pusťte si „studijně“ pár grotesek z doby, „kdy komedie byla králem“. Nebudete litovat. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cha Cha Cha aneb Charlie...

Sportpenzion PohodaPlzeň (5.1 km)

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)