Zmizelá Plzeň

Zmizelá Plzeň

Adresa:

Plzeň, Pražská 13

Termín: 4.11.2016 5.2.2017
Vstupné:

50 / 25

4lis - 5úno celý den

Žánr: výstavyfotografiefotky


Výstava se ve třech kapitolách věnuje stavbám i celým částem města, které zanikly nebo doznaly podstatných změn. První část se zabývá historickým jádrem města, druhá širším centrem a předměstími do roku 1945 a poslední část nejnovějšímu obdobím ve stejném území.

Na historických obrazech, fotografiích, modelech a řadě dokumentů včetně filmových výstava připomíná, že proměny města vedly sice mnohdy k nenahraditelným ztrátám, často ale přinesly i pozitivní změny. Autoři věnovali pozornost rovněž snahám o uchování cenných staveb v různých dobách.

Na výstavě jsou prezentována díla ze sbírek Západočeské galerie v Plzni, mj. Václava Jansy, Karla Votlučky, Svatopluka Janke, Augustina Němejce, Jana Konůpka, Aloise Moravce a dalších umělců. Ze sbírek Západočeského muzea je vystaven například unikátní střelecký terč s pohledem na Plzeň, z fondů Archivu města Plzně řada vedut. Představeno je také několik stavebních a urbanistických plánů, např. projekt sirkárny v dnešní Sirkové ulici.

Součástí expozice jsou také dva architektonické modely – historický (1913) zachycující původní podobu Riegrovy ulice a současný zachycující rekonstrukci zahradního altánu purkmistra Martina Kopeckého. Mnohé pozoruhodné drobné exponáty pocházejí ze soukromých sbírek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zmizelá Plzeň

Vila VerunkaPlzeň (6.3 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.9 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.1 km)