Treffpunkt: Bavorsko-český festival

Treffpunkt: Bavorsko-český festival

Adresa:

Plzeň, Presslova 14

Termín: 13.10.2016 15.10.2016

13říj - 15říj celý den

Žánr: ostatní akceworkshopgastrovernisáž


Už třetí ročník Bavorského kulturního festivalu, tentokrát pod novou značkou „TREFFPUNKT“ opět nabídne průřez soudobou i tradiční kulturou a uměním ze sousedního Bavorska, přehlídku česko-bavorských přeshraničních kulturních aktivit včetně networkingu partnerů i gastronomické zážitky.

Třídenní plzeňský program, umístěný do areálu kreativní zóny DEPO2015, ve čtvrtek 13.10. slavnostně zahájí vernisáž Stefana Birchenedera s hudebním doprovodem a následným rautem. Na páteční dopoledne se chystá promítání filmů pro školy, následuje literární odpoledne a filmový večer, proložený jazzovým koncertem.

Sobota bude věnována rodinám s dětmi, v Autobusové hale areálu DEPO2015 je připraven celodenní program naplněný bavorským i českým folklorem – hudbou, zpěvem i tancem včetně workshopů, chybět nebude ani doprovodný program k Bavorsko-české zemské výstavě věnované Karlu IV. Na sobotním závěrečném koncertě (rock/punk/elektronika) vystoupí české i bavorské hudební formace.

V pátek i v sobotu bude v areálu DEPO2015 postavena klasická bavorská Biergarten, s bavorským pivem i lahůdkami. Na programu spolupracuje Plzeň 2015, z.ú. se svým partnerským městem Řeznem, s historickým parkem Bärnau, s Goethe-Institutem Prag, se Zastoupením Svobodného státu Bavorsko v ČR. Třídenní řezenský program se koná v centru města Řezna – v prostorách radnice, klubu pro mladé (W1) i v Klubu Degginger, klubu spojujícím kulturu a kreativní podnikání.

Program představí soudobou českou kinematografii (ve spolupráci s Festivalem Finále) a pestrou skladbu plzeňských hudebních skupin, ke slovu přijde i téma kreativních průmyslů – v mezinárodní debatě právě v klubu Degginger. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Treffpunkt:...

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.1 km)