Rwanda a Burundi - po stopách genocidy

Rwanda a Burundi - po stopách genocidy

Adresa:

Plzeň, Na Roudné 18

Termín: 11.10.2016
Vstupné:

80

11říjen úterý 18:30

Žánr: ostatní akcepřednáškycestováníoutdoor


Přednáška PhDr. Jana Záhoříka Ph.D pojedná o dějinách a současnosti dvou států v rovníkové Africe - Rwandě a Burundi. Obě dvě země zažily v době nezávislosti genocidu, která připravila o život statisíce lidí. Zároveň však obě země patří k nejkrásnějším v Africe. Přednášku doprovodí bohatý fotomateriál z obou zemí. 

Přednášející PhDr. Jan Záhořík Ph.D. je předním českým afrikanistou současnosti a zároveň specialistou (nejen) na problematiku současné Etiopie. Poté, co absolvoval studia Kulturní antropologie a Předního východu na FF ZČU, započal práci na své disertační práci pod vedením dr. Alemayehu Kumsy na ÚBVA FF UK (roku 2008 udělen titul Ph.D.).

Od roku 2006 začal Jan Záhořík realizovat své první terénní výzkumy v oblastech svého badatelského zájmu - nejprve v Etiopii, posléze ve Rwandě, Burundi etc. Souběžně s aktivitami v terénu realizoval JZ i bádání v knihovnách a archivech předních světových afrikanistických pracovišť - zejména na African studies center v nizozemském Leidenu, švédském Falunu, Kolíně nad Rýnem etc.
Rozsáhlé zkušenosti z terénního i archivního výzkumu daly základ celé řadě publikací, a to jak jednotlivým studiím, tak i monografiím.

Z jeho rozsáhlé publikační činnosti lze jmenovat alespoň tituly Ohniska napětí v postkoloniální Africe, Subsaharská Afrika a světové mocnosti v éře globalizace, Etiopie v letech 1923-1935. Cesta k italské invazi, Dějiny Rwandy a Burundi v NLN.

Více zde: http://asc-pilsen.webnode.cz/personalia/jan-zahorik/

Cena přednášky je 80,- Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rwanda a Burundi - po...

Vila VerunkaPlzeň (5.7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (6.5 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)