KineDok: Toto a jeho sestry

KineDok: Toto a jeho sestry

Adresa:

Mladý Smolivec, Dožice 37

Termín: 9.9.2016

9září pátek 20:00

Žánr: filmKineDokdokumentprojekce


Mnohonásobně oceněný snímek vypráví o desetiletém Totovi a jeho náctiletých sestrách, kteří se perou se životem úplně sami, zatímco si jejich matka odpykává trest za držení a prodej drog.

Po svém posledním observačním snímku, za který obdržel Emmy, nám Alexander Nanau přináší působivý rodinný příběh Tota a jeho dvou sester Any a Andreey. Totonelovi je devět let a žije v malém pokoji se svými dvěma staršími sestrami (15, 17) v bukurešťském ghettu.

Když mu bylo pět, vtrhla do jejich bytu policie a jejich matku odvedla v poutech. Soud ji odsoudil za pašování drog k několika letům vězení. Od té doby žije Totonel sám se dvěma sestrami a drogově závislými strýci.

Měl skutečně jen malou naději, aby se vymanil ze způsobu života zbytku své rodiny - ale jen do té doby, než v sousední škole otevřela nevládní organizace volnočasový vzdělávací klub. Během několika měsíců se naučil číst a psát nebo také tancovat.

Dnes mu koluje v žilách zcela jiná krev: hledá cestu, jak najít sám sebe, jak se svobodně vyjádřit a vymanit se z pout prostředí, v němž vyrostl. Je možné, aby z Tota vyrostl správný kluk, když je celá jeho rodina drogově závislá, včetně jeho sedmnáctileté sestry? Co se stane, když odhalíme, že od života můžeme získat mnohem víc, než co nám mohou poskytnout rodiče?

Čas: 93
Režisér: Alexander Nanau
Původní znění: rumunština
Rok: 2014
Země: Rumunsko

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Ubytování v okolí akce KineDok: Toto a jeho...

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (16.3 km)

Sweet HomePříchovice (25.7 km)

Statek SedlečkoBudětice (27.5 km)