V kameni, sádře a pod zemí: výstava v plzeňském historickém podzemí

V kameni, sádře a pod zemí: výstava v plzeňském historickém podzemí

Adresa:

Plzeň

Termín: 16.6.2016 31.12.2016

16čer - 31pro celý den

Žánr: výstavysochyhistorie


Sestupte do Plzeňského historického podzemí, do labyrintu sklepů, chodeb a studní. Dozvíte se více o historii města Plzně, o životě středověkých obyvatel města a navíc od poloviny června uvidíte také unikátní výstavu soch z kamene a předloh – modelů k sochám, které jsou vyrobeny ze sádry.

Sochy a modely vytvořili studenti sochařského oboru Střední a průmyslové školy Zámeček. Výstava je tvořena výběrem soch, které vznikly na půdě školy v několika posledních letech. Vystavované práce byly vybrány tak, aby harmonicky doplnily prostory a atmosféru Plzeňského historického podzemí.

Spletitá síť chodeb vyhloubených v kameni 9-12 metrů pod centrem města připomíná historii práce s kamenem. Skvěle jej doplní sochy moderní, práce nejmladší generace. Kromě kamenných skulptur výstava ukáže také práce vytvořené v sádře, které sloužily jako modely pro tvorbu z kamene. Studenti nejprve sochu vymodelovali v sochařské hlíně, odlili do sádry a poté z nich tvořili ročníkové či maturitní práce. Studentská díla si v Plzeňském historickém podzemí budete moci prohlédnout do konce roku 2016.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce V kameni, sádře a pod...

Vila VerunkaPlzeň (7.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.3 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.8 km)