Gospel (až) Na dřeň / Touch of Gospel

Adresa:

Plzeň, Husova 14

Termín: 16.3.2014

16březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldpopindie


Workshop s benefičním koncertem na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně.

Gospel až na dřeň se v šestém roce své existence nejspíš už definitivně stal tradiční akcí sdružení Gospel Train. V lecčems připomene Gospel Workshop v Praze. Takže: kdo přijde, užije si spoustu zpívání, smíchu a zábavy s prima vyučujícími, které čeká v Čechách na podobné akci premiéra. Je to dirigentka Tula Lynch a anglický gospelový zpěvák a dirigent David Daniel.

Tula se do Čech na náš workshop chystá poprvé a moc se těší. Je to vynikající černošská zpěvačka a dirigentka, která zpívá v řadě anglických gospelových sborů a souborů a kromě toho také vyučuje na workshopech i jinde v Evropě. Je to sestra Ruth, kterou si možná pamatujete z roku 2013.

No a David? To je výborný londýnský dirigent a zpěvák, který působí s anglickým sborem London Community Gospel Choir, má za sebou spolupráci se Steviem Wonderem nebo třeba s Grahamem Kendrickem a získal i řadu pěveckých ocenění. Kromě toho působí jako pastor Peoples´Christian Fellowship. Píše krásné písničky a hodně mu leží na srdci dobročinnost. Často se proto vydává například do Indie nebo dalších rozvojových zemí a pomáhá, kde je zrovna potřeba. A pomoci chce i na našem workshopu.

Společně s ním a s Tulou se naučíme asi 10 písniček a s nimi taky na konci vystoupíme jako s koncertem, program pak na více než úctyhodnou gospelovou délku doplní sbor Touch of Gospel. Vítán je každý, kdo má chuť si zazpívat. Noty umět nemusíte. Výhodou je angličtina, protože texty písniček, které se budeme učit, budou anglicky.

Proč vlastně Gospel (až) na dřeň?

Všechny náklady našeho workshopu se snižují na naprosté minimum tak, aby se bezpečně zaplatily z účastnického poplatku. To znamená, že co se vybere na vstupném, bude zisk. A moc doufám, že to bude zisk veliký. Výtěžek z koncertu totiž věnujeme Nadaci pro transplantace kostní dřeně. To je nadace, která finančně podporuje různé zdravotnické programy pro lidi s těžkými nemocemi krvetvorby a nádory. A často jsou to lidé mladí. Pro nemocné s těmito chorobami je často jedinou šancí na život transplantace kostní dřeně. No a právě nábor a testování dobrovolných dárců dřeně nadace finančně podporuje. Zajímá vás víc? Podívejte se na jejich web (www.kostnidren.cz).

Máme za to, že je prima se při zpívání nebo na koncertě dobře bavit. A to jde u gospelu skvěle. Ta muzika je tak plná energie! Ale ještě lepší je, když při té příležitosti můžeme i pomoct někomu jinému. Máme za to, že to je rozměr, který by gospelu neměl chybět.

Tak proto Gospel (až) na dřeň. Doufáme, že budete chtít být u toho a přijdete nebo přijedete na workshop nebo na koncert. Těšíme se na vás.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Gospel (až) Na dřeň /...

Vila VerunkaPlzeň (6.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.5 km)