Ve dnech 30. července až 1. srpna 2021 pořádá Národní technické muzeum v Centru stavitelského dědictví NTM Plasy v rámci Letního barokního festivalu 2021 „Víkend hudby smyčců a kovadlin“. V sobotu zve na koncert Bennewitzova kvarteta, jehož výtěžek bude věnován na obnovu Základní školy Hrušky, postižené tornádem. Po celý víkend bude v provozu kovářská dílna, ve které si malí i velcí zájemci budou moci vyrobit zvonečky, panty či hřebíky, program doplní komentované prohlídky Hospodářského dvora a výstavy Stavební zámečnictví.

PROGRAM „VÍKENDU HUDBY SMYČCŮ A KOVADLIN“
Program propojuje hudbu inspirovanou dobou baroka v podání špičkového komorního souboru Bennewitzovo kvarteto a úderný zvuk kovadlin, které rozezvučí kovářští mistři z Ostrova nad Ohří.

Koncert Bennewitzova kvarteta
sobota 17.00, v Hospodářském dvoře Centra stavitelského dědictví NTM Plasy, vstupné dobrovolné

Na programu je výběr z díla Johanna Sebastiana Bacha, Josepha Haydna, Roberta Schumanna a Ludwiga van Beethovena. Barokní epocha – zejména dílo Johanna Sebastiana Bacha – vytvořila podhoubí pro bouřlivý hudební rozvoj v období klasicismu. Barokní chorál a jeho cantus firmus se stal inspirací Ludwigu van Beethovenovi v jeho pozdních smyčcových kvartetech – včetně Kvartetu F dur, op. 135. Barokní polyfonie a nejrůznější imitační techniky byly vzorem nejen Josephu Haydnovi, ale též mnohým romantikům, zejména Felixovi Mendelssohnovi Bartholdymu, Johannesu Brahmsovi a Robertu Schumannovi.

Víkend s kovářem
pátek až neděle 11.00-17.00, v Hospodářském dvoře Centra stavitelského dědictví NTM Plasy, vstup zdarma

Ukázky provozu kovářské dílny.

Výroba zvonečků, lístků, pantů, hřebíků, rýžování zlata a mnoho dalšího.

Komentované prohlídky Hospodářského dvora Centra stavitelského dědictví NTM Plasy a výstavy Stavební zámečnictví

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bennewitzovo kvarteto

Relaxklub TřemošnáPlzeň (13.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (15.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (23.7 km)