Pekelný poloostrov 2021

Pekelný poloostrov 2021

Adresa:

Holýšov, Dolní Kamenice 57

Termín: 2.7.2021 3.7.2021
Vstupné:

970 Kč

2čvc - 3čvc celý den

Žánr: hudba festival koncert léto

Umělci: AlkeholDogaVypsaná FixaŠkworHarlejIné KafeWalda GangTotální nasazeníKomunálE!E


Bylo nebylo, byl jeden ostrov u Holýšova, kde se již po mnoho let konal vždy na počátku července jeden z největších rockových open-air festivalů v ČR. Ten festival se jmenoval Pekelný ostrov. Hvězda festivalu stoupala stále vzhůru a brzy se již mělo slavit desetileté výročí. Život festivalu se ale zastavil v roce 2020, stejně jako všem ostatním festivalům nejen v ČR, ale po celém světě. Přišel COVID-19.

I když už se snad blíží světlo na konci tunelu, pro Pekelný ostrov je to pro tento rok málo. Kapacita stanovená Vládou ČR pro kulturní akce na léto 2021 sice není beznadějná, ale pro Pekelný ostrov stále ještě nedostatečná. Akci ani není možné zmenšit – jednak množství prodaných vstupenek podstatně převyšuje stanovenou kapacitu, a jednak by to prostě ekonomicky nebylo proveditelné. Protože se nám všem stýská po festivalovém životě, rozhodli jsme se uspořádat v roce 2021 v mezích stanovených platných pravidel menšího bratříčka Pekelnému ostrovu, kterého jsme možná trochu symbolicky pojmenovali jako „poloostrov“. Bude se jednat o plnohodnotný dvoudenní rockový open-air festival v době původního termínu Pekelného ostrova a na tomtéž místě. Bude to možná první větší open-air festival široko daleko (kapacita je stanovena na 5 000 lidí).

V předvečer festivalu, tj. čtvrtek 1. 7., proběhne tradiční warm-up večírek – tentokrát dokonce přímo v areálu festivalu. Na festivalu bude k dispozici veškerý servis, na který jste zvyklí i z Pekelného ostrova – kemp, sprchy s teplou vodou, splachovací záchody, úschovna, dobíjecí místa na mobily, bezhotovostní čipový platební systém, dostatečná nabídka alko a nealko občerstvení, bohatá nabídka jídel – světová i domácí kuchyně. Festival se bude odehrávat na jedné scéně, nicméně o to poctivější tato scéna bude! Podle současný pravidel musí být publikum rozděleno při maximální stanovené kapacitě do dvou sektorů, a tak to bude i u nás. Jak to bude vypadat uvidíte na festivalové mapce. Abychom Vám to ulehčili, oba sektory by měli nabízet zhruba stejné pohodlí, služby i sortiment prodeje.

Při koupi vstupenek si rovnou můžete zakoupit vybraný sektor – nezapomeňte se tedy domluvit se všemi známými, se kterými se chcete na festivalu potkat. Na místě již nebude změna možná. Podle současných pravidel taktéž bude nutné, aby každý splnil tzv. režim TNO (tzn. v posledních 6 měsících prodělaná nemoc, dokončené očkování, či PCR nebo POC antigenní test). Na místě budeme taktéž realizovat prostřednictvím zdravotnických pracovníků (od www.ascr.cz) antigenní testování, nicméně pokud se pravidla do té doby nezmírní, prosíme všechny, kteří mohou a chtějí se vyhnout frontám, aby na festival přišli již s platným potvrzením. Podmínky se v tomto směru neustále mění, sledujte tedy prosím web včetně všech komunikačních kanálů Pekelného ostrova.

Alkehol - česká rocková hudební skupina. Alkehol vznikl v roce 1991, kdy se Ota Hereš a Petr Buneš, tehdy kytaristé thrashmetalové skupiny Kryptor, rozhodli složit ne-trashmetalové písně s hospodskými texty.
Vypsaná fiXa je oblíbená česká hudební skupina hrající pop punk. Kapela vzešla v roce 1994 v Pardubicích z rozpadající se skupiny K.R.K. Její tvorba je proslulá zajímavými básnickými – často surrealistickými texty, jejichž...
Škwor (někdy psané škWor, původně Skwar) je česká rocková kapela. Kapela Škwor působí na české rockové scéně již od roku 1998, kdy začala vystupovat a tvořit pod jménem Skwar. V roce 2000 vydává skupina debutové album...
Totální nasazení vzniklo z punk-metalové skupiny Dehöt, kterou tvořili čtyři spolužáci ze slánského gymnázia. Dehöt existoval asi půl roku a po odchodu zpěváka Viktora zanikl. Zbylá trojice v obsazení Martin - kytara, zpěv;...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeňský kraj Akce v obci Holýšov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pekelný poloostrov 2021

Sweet HomePříchovice (18.8 km)

Steak Restaurant Penzion Country SaloonKlatovy (25 km)

Wellness hotel CentrálKlatovy (25.2 km)