Orchideje české přírody

Orchideje české přírody

Adresa:

Rokycany, náměstí J. Urbana 141

Termín: 10.5.2021 11.7.2021

10kvě - 11čvc celý den

Žánr: výstavyorchideje příroda botanika muzeum Rokycany


Počet druhů orchidejí (vstavačovitých) na světě se odhaduje na 20 000. Jedná se tedy o jednu z největších a také vývojově nejpokročilejších čeledí rostlinné říše. Proto jsou orchideje zajímavé také botanicky.

Hlavním vývojovým centrem orchidejí jsou tropy, zejména dešťové pralesy. Evropa se svými 215 druhy je pro orchideje tak říkajíc okrajovou oblastí. I na území České republiky se nachází celá řada zástupců této rostlinné čeledi.

Všechny plané druhy orchidejí jsou u nás chráněny zákonem o ochraně přírody. Setkáváme se s nimi na nejrůznějších biotopech – lesích, loukách, křovinách.

Podobně jako motýli mezi hmyzem, těší se orchideje u krytosemenných rostlin odjakživa pozornosti vědců i laických milovníků přírody, z nichž někteří se oboru svého zájmu věnují s vědeckou důkladností. Jedním z těch, kteří kouzlu orchidejí propadli, je i Jan Friede, který svými fotografiemi jednotlivých druhů i detailů květů přiblíží návštěvníkům nejen jejich nádheru, ale i důmyslnou stavbu.

Výstava chce přispět k poznání a zachování našich orchidejí jako nezbytné součásti naší květeny, která je národním přírodním dědictvím.

výstava otevřena

úterý - neděle 8 - 12 hod / 12.30 - 16 hod

Vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Orchideje české...

Sportpenzion PohodaPlzeň (9.1 km)

Vila VerunkaPlzeň (14.7 km)

Zámek ZbirohZbiroh (17.5 km)