V úterý 4. května 2021 se po více než čtyřech měsících znovu pro veřejnost otevře Západočeské muzeum v Plzni. Přístupné veřejnosti budou nejen stálé expozice, ale také výstavy. Pracovníci muzea po dobu uzavření návštěvnického provozu nezaháleli a připravili pro své návštěvníky řadu novinek. V hlavní budově muzea v Kopeckého sadech 2 bude možné zhlédnout dvě nové výstavy. První z nich má název Od daguerrotypie k digitálu. Příběhy plzeňských fotografů. Ta představí stručný vývoj fotografických přístrojů a ukázky práce plzeňských fotografů. Pro příznivce prehistorie a archeologie je připravena výstava Ozdoby dávné doby. Její prohlídku si užije celá rodina, obzvláště pak děti, protože většina výstavy je koncipována jako interaktivní.

V Muzeu loutek v Plzni, které je pobočkou Západočeského muzea v Plzni, bude v průběhu května stávající expozice rozšířena o část věnovanou světoznámému výtvarníkovi a loutkáři Jiřímu Trnkovi. Hlavním exponátem bude unikátní dioráma Svatba u Broučků, které Jiří Trnka vytvořil pro Světovou výstavu v New Yorku v roce 1939.

Další pobočkou je Muzeum církevního umění plzeňské diecéze, kde bude na konci května zpřístupněna výstava Církevní rok pohledem loutek. Na výstavě bude pomocí loutek představen průběh liturgického církevního roku.

V rokycanské pobočce, kterou je Muzeu Dr. Bohuslava Horáka, je v hlavní budově možné zhlédnout výstavu s názvem Počátky archeologie na Plzeňsku a Rokycansku.

Archeologie na cestě od romantismu k vědě. Výstava připomíná osobnosti 19. století, kteří v západních Čechách začínali s archeologickým poznáním regionu. Dále je možné navštívit přírodovědnou výstavu Orchideje české přírody. Jedná se o panelovou výstavu fotografií s doplněním upřesňujících informací k prezentovanému druhu. Ve výstavních sálech Knihovy ulice bude v červnu zahájena výstava s názvem Historie šitá na míru. Výstava představí výběr historických kostýmů, zapůjčených ze soukromé sbírky.

Od 4. května bude zpřístupněna také unikátní technická památka Vodní hamr Dobřív, která je národní kulturní památkou. V loňském roce byla dokončena komplexní rekonstrukce tohoto objektu a vznikla zde i nová expozice k dějinám železářství na Podbrdsku a hutnictví v Dobřívě.

Jedinou pobočkou, která zůstane uzavřena, je Národopisné muzeum Plzeňska. Důvodem je chystaná rekonstrukce objektů tohoto muzea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Západočeské muzeum v...

Vila VerunkaPlzeň (6.6 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.9 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)