Korunovace Poppey

Korunovace Poppey

Adresa:

Plzeň, Smetanovy sady 16

Termín: 2.12.2020

2prosinec sobota 19:00

Žánr: divadloopera Plzeň

Umělci: Lucie KaňkováJaromír NosekMarkéta Cukrová


Po úspěšném nastudování Monteverdiho první opery Orfeo přistupuje plzeňská opera k nastudování skladatelova dalšího významného operního díla – Korunovace Poppey, poprvé uvedeného v roce 1642 v Benátkách.

Opera bývá často označována jako první opera na historický námět, je to ovšem živý příběh plný intrik, vášní a násilností. Libretista Giovanni Francesco Busenello čerpal z Tacitových Letopisů. Římský císař Nerone zavrhne svou ženu Ottavii, protože má poměr s Poppeou, kterou nakonec korunuje císařovnou. V opeře najdeme i historickou postavu filosofa Seneky, napsanou pro hluboký bas, který na císařův příkaz spáchá sebevraždu. Vedle těchto postav je v opeře také celá řada dalších rolí, které do opery přinášejí komické prvky, např. chůva a dva vojáci. Opera bude nastudována na základě historicky poučené interpretace barokní hudby.

Operu uvedeme v italském originále s českými titulky.

Před každou inscenací se koná lektorský úvod ve Foyer Vendelína Budila, vždy půl hodiny před začátkem představení.

Mezzosopranistka Markéta Cukrová patří mezi nejvyhledávanější interpretky ve svém oboru. Je hostem mnoha uskupení interpretujících na špičkové úrovni hudbu středověkou (Mala Punica / Itálie, Club Mediéval / Belgie) a hudbu...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Korunovace Poppey

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.3 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)