Plzeňský festival vína 2020 (podzimní termín)

Plzeňský festival vína 2020 (podzimní termín)

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady

Termín: 26.9.2020 28.9.2020
Vstupné:

zdarma (degustační sklenice 100 Kč)

26zář - 28zář celý den

Žánr: festivaly


Jarní termín Plzeňského festivalu vína 2020 musel být z důvodu koronavirových opatření zrušen. Podzimní termín ale dlouhé čekání bohatě vynahradí. Organizátoři i díky spolupráci s filmovým festivalem Finále Plzeň představí celou řadu novinek.

Podzimní termín festivalu vína se uskuteční na tradičním místě v ulicích Bedřicha Smetany a Kopeckého sady v Plzni. Oproti předchozím ročníkům však nabídne rozsáhlejší vinařskou sekci a bohatší doprovodný program.

Vinařská sekce bude nově rozšířena o čtyři vinařství na celkových 24 míst. Ve zbrusu nových stáncích se představí malá, střední i velká vinařství výhradně tuzemské provenience. Všechna zastoupená vinařství návštěvníkům podrobně představí nerozlučná dvojice, moderátor Luděk Holý a someliér Jiří Hudec. Návštěvník si tak z degustace špičkových domácích vín odnese nejen výjimečný chuťový zážitek, ale díky výkladu moderátorů i mnoho cenných informací.

Souběžně s festivalem vína bude v sousedství probíhat filmový festival Finále Plzeň. Organizátoři obou akcí se rozhodli využít příležitosti a obě akce místně i programově propojit. Festival vína se díky tomu rozšiřuje hned na tři dny. Víkendový program bude takový, na jaký jsou návštěvníci festivalu vína zvyklí. V odpoledních hodinách bude hrát Cimbálová muzika Štěpána Hanuše. V sobotu večer zahrají festivalové stálice Moodshake, pro něž to bude poslední koncert ve stávající sestavě. V neděli večer dostanou návštěvníky do varu nespoutaní Circus Brothers. Hudební produkci prvních dvou dnů pak zakončí DJ Oldřich Brabec. Pondělní program bude probíhat plně pod taktovkou filmového festivalu Finále Plzeň, který si pro návštěvníky připravil vystoupení DJs, filmové projekce či besedy s filmovými tvůrci. Po celé tři dny bude otevřena i pestrá food zóna.

Významnou novinkou bude také způsob řešení vstupného. Festivalový areál zůstane poprvé v historii volně přístupný. Vstup na místo bude zdarma. Víno se však bude nalévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za cenu 100 Kč.

Bližší informace o akci jsou k dispozici na webových stránkách www.plzenskyfestivalvina.cz nebo ve facebookové události.

Akce se koná pod záštitou primátora města Plzně, pana Martina Baxy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Plzeňský festival...

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)