Běh ke hvězdám

Běh ke hvězdám

Adresa:

Plzeň, Teslova

Termín: 12.9.2020

12září sobota 09:30

Žánr: sport


V sobotu 12. září 2020 se uskuteční první ročník závodu Běh ke hvězdám, který se poběží v Plzni na Borských polích. Závod se letos koná poprvé a závodníci si mohou vybrat mezi desetikilometrovou tratí a půlmaratonem. Fanoušci štafetových běhů si též přijdou na své – kratší trať mohou zaběhnout ve dvojici a delší ve čtveřici.

Závod odstartuje v Teslově ulici poblíž budovy Vědeckotechnologického parku. Běžci budou následně pokračovat kolem útulku pro zvířata v nouzi do přilehlého lesa. Krásnou přírodou uběhnou asi tříkilometrový okruh a poté se se vrátí zpět do Teslovy ulice. Závodníci se mohou těšit na běh po zpevněném i přírodním povrchu.

Hlavním organizátorem závodu je česko-finská softwarová společnost Huld. Partnerem závodu je plzeňský Vědeckotechnologický park, v jehož areálu firma Huld sídlí, a Město Plzeň. Závod se bude konat pod záštitou prvního náměstka primátora Romana Zarzyckého.

„Naše společnost vyvíjí software na zakázku, zejména pro kosmický průmysl. Společnost vznikla před 30 lety ve Finsku a od té doby jsme se podíleli na všech významných evropských vesmírných misích. Samotný název Běh ke hvězdám pak odráží skutečnost, že závod je připraven právě nadšenci do vesmírných technologií,“ vysvětluje jednatel české společnosti Daniel Štefl.

Část vybraného startovného poputuje na podporu plzeňského útulku, kolem kterého trať závodu vede. Závodníci tedy pomohou podpořit opuštěná zvířata, o která se pracovníci útulku starají.

„Chceme letos odstartovat novou tradici závodů, na které se budou těšit jak běžci, tak diváci,“ vysvětluje organizátor závodu Jiří Pešík. „Běžci a diváci tak letos mají jedinečnou příležitost ‚být při tom‘“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Běh ke hvězdám

Sportpenzion PohodaPlzeň (10 km)

Vila VerunkaPlzeň (10.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (10.2 km)