Přihraj! Aspekty spolupráce v tvorbě studentů umprum

Přihraj! Aspekty spolupráce v tvorbě studentů umprum

Adresa:

Plzeň, Pražská 13

Termín: 20.3.2020 1.11.2020

20bře - 1lis celý den

Žánr: výstavyumění studenti moderní umění současné umění západní čechy jarní výstavy


Výroční výstava Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze představuje nejzajímavější a nejpozoruhodnější práce studentů UMPRUM, které vznikly v posledních letech.

Oproti pravidelným výstavám diplomových prací Diplomky a klauzurních a semestrálních projektů Artsemestr se jedná o kurátorský výběr toho nejlepšího. Expozice bilancuje, zachycuje vývoj a směřování tvůrčí práce ateliérů UMPRUM. Odráží se v ní také reakce na společenské dění, potřeby, předpovídá, kam směřují současné trendy, a ukazuje některé projekty spojené městem Plzeň. V roce 2020 je to poprvé, kdy se Výroční výstava UMPRUM dostává mimo působiště školy a dává veřejnosti možnost se seznámit s tvorbou studentů i mimo Prahu.

Výstava se věnuje tématu spolupráce v aktuální tvorbě studentů pražské UMPRUM. Prostřednictvím vybraných děl a jejich kontextualizace se snaží kriticky nahlížet na různé aspekty spolupráce ve školním prostředí a reflektovat (ne)jedinečnou pozici autora v tvůrčím procesu. Spolupráci přitom vnímá jako síť vzájemných vztahů, návazností a kauzalit, ať již s výrobci, technology, zadavateli, pedagogy nebo dalšími spoluautory. Přihraj! je zde metaforou vnějšího pokynu, ale i vnitřní vůle ke spolupráci. Ta sice sama o sobě nemusí být zárukou dobrého výsledku, nabízí se však jako východisko pro tvůrčím oborům vlastní překračování disciplinárních omezení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Přihraj! Aspekty...

Vila VerunkaPlzeň (6.3 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.9 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.1 km)