Plzeňské oslavy vzniku republiky

Plzeňské oslavy vzniku republiky

Adresa:

Plzeň, U Prazdroje 7

Termín: 28.10.2019
Vstupné:

28 Kč

28říjen pondělí 10:00

Žánr: ostatní akce


I letos jsou naše prohlídky součástí programu Plzeňských oslav vzniku republiky! Zveme vás do Pivovarského muzea v Plzni, Plzeňského historického podzemí a do pivovaru Gambrinus za symbolickou cenu 28 Kč.

Pivovarské muzeum v Plzni bude otevřeno od 10:00 do 18:00 hodin. Na prohlídce se seznámíte s historií plzeňských hospod a dozvíte se vše o pivu a pivovarnictví, ukážeme vám sladovnu, hvozd, valečku, laboratoř nebo pivní kuriozity. V expozici uvidíte kolekcí pivních lahví, nejmenší džbánek na světě, obří korbel a další sběratelské předměty. Během prohlídky si budete moci prohlédnout i výstavu Pivovarské muzeum již 60 let!, kde uvidíte nejstarší a nikdy nezveřejněné fotografie z doby záchrany právovárečného domu, ve kterém sídlí od roku 1959 právě Pivovarské muzeum. Dále uvidíte fotografie, jež zachycují vznik muzea a některých jeho vůbec prvních exponátů. Proniknete tak do historie vzniku muzea a odtajníte proměny budovy Pivovarského muzea v čase za posledních 90 let – od první myšlenky na založení muzea do dneška.

Plzeňské historické podzemí vám odkryje labyrint chodeb, studní a sklepů od 10:00 do 18:00 hodin každých 20 minut. Celková jeho délka je téměř 19 km a vede pod celým historickým jádrem města Plzně. Odborný průvodce vás provede zpřístupněnou trasou, kde se dozvíte, jak podzemí vznikalo a díky exponátům proniknete do historie města a každodenního života středověkých obyvatel města Plzně. Závěrem prohlídky je vodárenské věž, kde uvidíte repliku velkého vodního kola.

Prohlídková trasa pivovaru Gambrinus vám odhalí, jak se pivo vaří a jak chutná ještě zrající pivo. Prohlídku můžete absolvovat v 10.00, 12.30, 15.00, 17.30 hodin. Dozvíte se nejen o výrobním procesu a historii pivovaru, ale hlavně si vyzkoušíte školu čepování piva, která je důležitou součástí pivní kultury. Během prohlídky vás čeká vydatná degustace různých druhů piv Gambrinus (pro starší 18 let).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Plzeňské oslavy vzniku...

Vila VerunkaPlzeň (6.2 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.4 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.3 km)