Kříž u potoka (Slovácké divadlo UH v rámci Mezinárodního festivalu divadlo)

Kříž u potoka (Slovácké divadlo UH v rámci Mezinárodního festivalu divadlo)

Adresa:

Plzeň, Smetanovy sady 16

Termín: 12.9.2019

12září čtvrtek 17:30

Žánr: divadloromán

Umělci: Pavla GajdošíkováTomáš ŠulajDrahomíra HofmanováDavid Vaculík


Jevištní ztvárnění dramatizace klasického českého románu podtrhuje baladický rozměr předlohy, dusné venkovské drama o kletbě i vině se ve Františákově interpretaci blíží rozměrům antické tragédie. Vedle mimořádných hereckých výkonů přispívá k uměleckému zážitku také invenční scénografie i vynalézavý hudební podkres, který se vedle folklorních motivů nevyhýbá ani domácí pop music.

KŘÍŽ U POTOKA Příběh lásky z prostředí horských samot. Adaptace románu Karolíny Světlé pojednává o poslední generaci rodu Potockých. Rodu, který tíží skutky předků. Vražda a kletby. Je možné chmury a přízraky našich rodičů i dědů překonat? Prolomit temné vlny stínů minulosti? Dokáže lidská láska bojovat ve vztahu, kde se muž ženě před očima mění z milujícího anděla ve zvíře? Milostné drama z úbočí hor, hra o víře a síle vztahu. Příběh, který je překvapivě i o nás – o lidech, žijících v “rozežrané” době.

Tomáš Šulaj se narodil 7. 1. 1976 v Přerově. V roce 1995 nastoupil na Janáčkovu akademii múzických umění, obor činoherní herectví, kde úspěšně absolvoval v roce 1999. Záhy po absolutoriu nastoupil do Slováckého divadla v...
Vystudoval brněnskou konzervatoř, od roku 1998 je v angažmá Slováckého divadla. Televizní diváci jej mohou znát ze seriálu Comeback.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

2červenec úterý 20:30

3červenec středa 20:30

16srpen pátek 20:00

Děti ráje

, Hradecká 613 Divadlo

Ubytování v okolí akce Kříž u potoka...

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.3 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)