Den Českého lesa

Adresa:

Lesná, Stará Knížecí Huť - Zlatý Potok

Termín: 7.9.2019

7září sobota 11:00

Žánr: festivaly


V sobotu 7. září se již tradičně uskuteční Den Českého lesa, tentokrát na Zlatém Potoce nedaleko Staré Knížecí Huti u Tachova. Letošním tématem jsou „stromy a lidé“ a v tomto duchu se ponese i celý program. K dosud málo známým zříceninám bývalé Hedvičiny Pily nás zavede historik Zdeněk Procházka. V průběhu celého dne budou návštěvníci pozorovat a částečně si i vyzkouší práci šindeláře, řezbáře nebo tesaře, dozvědí se, co obnáší práce sekerníka.

Pro děti bude připravena soutěž na téma „Stromy všemi smysly“, kde si budou moci vyzkoušet poznávání stromů pomocí hmatu, sluchu nebo čichu. Již tradičně se tento rok koná Den s Lesy České republiky. Jako každoročně se mohou děti i dospělí těšit na lanové hrátky v korunách stromů. Program kulturně obohatí divadelní spolek Komedyjanti z Tachova a hudební představení pop-rockové kapely Y? z Prahy. Nejlépe se dostanete na akci autobusem, který bude vozit návštěvníky zdarma ze Staré Knížecí Huti.

Program: 11:00 Slavnostní zahájení, ukázky zpracování dřeva, Den s LČR, trubači Kolowratových lesů 11:30 Divadelní představení Komedyjantů, prezentace partnerů Dne Českého lesa, soutěže pro děti 14:00 Koncert Y? 15:00 Vyhodnocení soutěže

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeňský kraj Akce v obci Lesná

Podobné akce