Stromboli

Stromboli

Adresa:

Plzeň, Šeříková 13

Termín: 27.9.2019

27září pátek 19:00

Žánr: rockfestival

Umělci: Stromboli


Hudební sopka jménem Stromboli opět pomyslně vybuchne 27. 9. 2019 v KD Šeříková. Po obnovení činnosti kapely v roce 2014 a vydání nového alba Fiat Lux (v překladu Budiž světlo) se kapela nadechla ke vstupu do své nové éry. Že to byl šťastný krok, o tom svědčí neutuchající zájem fanoušků, kteří si koncerty Stromboli vychutnávají na velkých festivalech i v komornějších podmínkách. 

Kapela Stromboli byla založena v roce 1986. „Když jsem skládal hudbu pro tento projekt, zrovna jsem pročítal knihu o sopkách a sopečné běsnění mne fascinovalo. Stromboli se mi líbila, jak hrdě trčí z nekonečného moře a že je to jediná nonstop činná sopka v Evropě. Analogie sopky mi přišla vhodná – výbušná extatická hudba s náladovými vlnami,“ vyznává se zakladatel Michal Pavlíček. Kapela vydala dvě úspěšná alba, prodala 200.000 LP desek. Od prvopočátku byla spojením vynikajících muzikantů, české rockové špičky – se Stromboli budou vždy spjata jména Michala Pavlíčka a Báry Basikové, ale také Viléma Čoka, Vladimíra Kulhánka či Klaudia Kryšpína. Během mnohaleté kariéry se s nimi naživo či na nahrávkách vystřídala spousta dalších hostů. Zvláštní půvab dodávaly tvorbě kapely mj. i zhudebněné básně Christiana Morgensterna či další kvalitní textařská díla českých autorů. 

Stromboli byla česká hudební skupina hrající fúzi různých stylů – jazzrock, space rock, novou vlnu, v její hudbě lze vystopovat i prvky heavy metalu či black metalu. Její počátky sahají do jara 1985, kdy vznikla jako původně...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Stromboli

Sportpenzion PohodaPlzeň (4.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (8.5 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (10 km)