Doteky – Výstava fotografií na hradě Švihov

Doteky – Výstava fotografií na hradě Švihov

Adresa:

Švihov, Žižkova 1

Termín: 6.4.2019 31.7.2019

6dub - 31čvc celý den

Žánr: výstavy


Nepracujeme, jen abychom produkovali, ale abychom dali času hodnotu (Eugene Delacroix)

Fotoklub Nepomuk sdružuje amatérské fotografy z Nepomuka a okolí. Byl založen v roce 2004 a během 15 let své činnosti zorganizoval řadu společných výstav a dalších fotografických i společenských akcí. Pravidelně vystavuje v Nepomuku v Městské galerii a na Zelenohorské Poště. V současné době má 12 členů: Milan Demela, Pavel Jiran, Radka Dolná, Věra Burdová, Tomáš Tykal, Šárka Boušová, Zdeněk Bouše, Jitka Tykalová, Marie Straková, Jaroslav Sedlák, Pavel Kupčík a Ivan Fejfar.

Mezi větší výstavy v posledních letech patří výstavy fotografií z workshopů s panem profesorem Jindřichem Štreitem -Sakrální tematika (2016, Sv. Jakub Nepomuk, IC Stod), Fotoklub Nepomuk - výstava fotografií (2017, Městská Galerie Nepomuk), Kovošrot - výstava detailů a celků z netradičního prostředí (2018, Blovice).

Poslední výstava Chvála řemesla proběhla v loňském roce v zámeckém areálu Chanovice a představila soubor fotografií ze Dnů řemesel v Chanovicích, kde jsme se snažili během několika let zdokumentovat a zachytit kouzlo mnoha téměř zapomenutých starých řemesel.

Na toto téma navazuje letošní výstava DOTEKY na hradě Švihově. Věnuje se tématu řemesla, manuální zručnosti, tvůrčímu umu i běžné práci lidských rukou. Vystavené fotografie vznikly jednak během pravidelného fotografování Dnů řemesel v Chanovicích, při dalších veřejných akcích jako například Kovářský den na SŠ Oselce, mnohdy však také stranou mimo očí všech, v soukromí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeňský kraj Akce v obci Švihov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Doteky – Výstava...

Wellness hotel CentrálKlatovy (8.8 km)

Steak Restaurant Penzion Country SaloonKlatovy (10 km)

Sweet HomePříchovice (10.5 km)