Aimtec Open Race - Cyklomaraton Plzeň – Radeč – Plzeň

Adresa:

Plzeň, Ke sv. Jiří 13

Termín: 18.5.2019

18květen sobota 08:00

Žánr: sport


AIMTEC Open Race je sportovní akce určená pro širokou veřejnost v jakémkoli věku. Vyrazit můžeš na kole nebo i pěšky od sv. Jiří v Plzni. Čeká na tebe: CYKLOMARATON Plzeň – Radeč – Plzeň (trasa 37 nebo 65 km), Rodinný DECATHLON aneb Desetiboj trochu jinak, nebo dětské závody a bohatý doprovodný program nejen pro děti.

Z Plzně vyrazíme údolím Berounky až do míst, kde se do ní vlévá řeka Klabava a dále podél Korečnického potoka budeme stoupat na hlavní hřeben Radče, na kterém se nachází nejvyšší kóta závodu (vrchol Brno). Pořád v terénu po lesních cestách a pěšinách, korytem potoka s několika brody, žádná silnice a kolem tebe příroda, kterou bys nerozpoznal od té šumavské. První půlka okruhu prověří tvé fyzické síly, času na odpočinek moc nebude. V závěrečném stoupání si hrábneš na dno, ale výhled do krajiny a následné sjezdy tě vrátí zpět do hry. Z vrcholu Brna pak trasa převážně klesá a přes Březinu a Osek dojedeme do oblasti Kokotských rybníků. Okolo Čertova kamene sjedeme do údolí řeky Klabavy. Zpět do Plzně se vrátíme přes Novou Huť a Přírodní rezervaci Zábělá. Ti z vás, co si netroufnou pokořit nejvyšší bod závodu, mají možnost u ústí Korečnického potoka stoupat přímo na Kokotsko (501 m.n.m.), kde se obě trasy setkají. Vybrat si tedy můžeme ze dvou tras v délce 37 a 65 km.

Pro děti budou připraveny DĚTSKÉ ZÁVODY na nenáročném okruhu v délkách od 1 km do 3 km na louce U sv. Jiří. Startovat se může už i na odrážedle!

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aimtec Open Race -...

Vila VerunkaPlzeň (4.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (5.7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (6 km)