50 %
Finále Plzeň 2020

Finále Plzeň 2020

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady 13

Termín: 25.9.2020 30.9.2020

25zář - 30zář celý den

Žánr: festival film plzeň finále plzeň český film přehlídka


Letošní 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň od 25. do 30. září během šesti dnů, včetně prodlouženého víkendu, nabídne ty nejzajímavější české filmy, seriály a dokumenty uplynulého roku, ale i žhavé premiéry a předpremiéry a spolu s nimi hvězdné hosty. Chystají se studentské prvotiny a odhalování stop českých tvůrců v mezinárodních koprodukcích, pohled k sousedům přes hranice do německé a slovenské kinematografické kuchyně. O Zlatého ledňáčka se v soutěžních sekcích utkají hrané filmy, dokumentární snímky, televizní a studentská tvorba.

Letošní přehlídku českých celovečerních filmů a dokumentárních filmů Finále Plzeň v pátek 25. září otevře světová premiéra dokumentu Svět podle Muchy režiséra Romana Vávry. Svět podle Muchy je nejkomplexnějším filmem, jaký za posledních 20 let o Alfonsi Muchovi vznikl. Nabízí nový pohled na život tohoto ikonického umělce, který proslul zejména svými secesními plakáty a monumentální Slovanskou epopejí. Možná si však ani neuvědomujeme, jak silný jeho odkaz je.

Tvůrci filmu Svět podle Muchy diváky provedou nejen historickými fakty, ale také seznámí se současnými umělci, kteří jsou dílem Alfonse Muchy inspirováni. Dokument doplňují stylizované hrané prvky i animace.

Hlavním centrem dění zůstává Měšťanská beseda a přilehlé Kopeckého sady. Novinkou je nový promítací sál v nedalekém Divadle Dialog.

Kompletní program najdete zde 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Finále Plzeň 2020

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)