Chotěšovský festival vína 2019

Chotěšovský festival vína 2019

Termín: 8.5.2019
Vstupné:

50 Kč/100 Kč

8květen středa 11:00

Žánr: festivaly


Den vítězství oslaví obec Chotěšov se sklenkou vína v ruce. Ve středu 8. května se totiž v zahradě kláštera Chotěšov uskuteční 2. ročník Chotěšovského festivalu vína!

V okouzlujících prostorách historické památky se představí na 15 malých a středních tuzemských vinařství. Vinaři z Moravy a z Čech dovezou velice pestrý sortiment kvalitních vín, díky čemuž uspokojí návštěvníky všech chutí. Zkrátka nepřijdou ani ti, co se chtějí dobře najíst. Pro ně bude k dispozici pestrá gastrozóna, kde bude nachystána celá řada tradičních i méně tradičních pokrmů.

I letos se můžete těšit na bohatý doprovodný program. Po celé odpoledne bude hrát Cimbálová muzika Štěpána Hanuše. Odpoledne proběhne také taneční vystoupení chotěšovského Spolku májovníků. V rámci komentovaných prohlídek bude možné zavítat do interiérů kláštera. Zpřístupněna bude i historická vodárenská věž s vyhlídkovým dalekohledem a vyhlídkou na Chotěšov a jeho blízké okolí. V areálu si budete moci prohlédnout stálou expozici soch paní Ludmily Seefried-Matějkové, výstavu fotografií paní Aleny Šustrové a výstavu děl ak. malíře Viktora Žabinského. Program vyvrcholí večerním koncertem kapely X-Cover. Festivalem bude provázet moderátor Luděk Holý a sommeliér Jirka Hudec.

Základní vstupné bez skleničky bude činit 50 Kč. Prémiové vstupné, v jehož ceně bude zahrnuta i degustační sklenička s logem festivalu, bude činit 100 Kč. Vstup do budovy konventu a do věže bude zpoplatněn zvlášť.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeňský kraj Akce v obci Chotěšov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Chotěšovský festival...

Sweet HomePříchovice (15.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (21.4 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (21.8 km)