Interitus / Savatage

Interitus / Savatage

Adresa:

Plzeň, Šeříková 13

Termín: 26.10.2018

26říjen pátek 20:00

Žánr: koncertykoncertyrock


Na prkna KD Šeříková zavítá symfonický metal. Kapela Interitus to nebude mít daleko, vždyť z Plzně pochází. Vznikla v roce 1993 a během let se vypracovala až na pódia festivalů jako Masters of Rock či Noc plná hvězd. Vystupovali jako předkapela hvězd UDO, Helloween, Rage, Axxis, Pro-Pain, Korpiklaani, z českých interpretů Arakain a Krucipüsk. 

Obsazení kapely se různě měnilo, faktem ale zůstává, že po stránce nástrojů je neobyčejné: kromě klasiky (kytara, basa, bicí) také housle, viola, flétna, kapela využívá mužský i ženský vokál. I to z nich dělá jedinečné hudební těleso, které rozhodně stojí za poslech. 

Savatage tribute přijedou až ze Slovenska a připomenou zakladatele a kytaristu americké heavymetalové skupiny Savatage, Crisse Olivu, který odešel do bigbeatového nebe před 25 lety. Frontman Savatage tribute Mayo Petranin je neobyčejně nadaný vokalista, který před časem působil v českych Dirty Game. 

A ze Slovenska jsou i další účinkující. XIII Ghosts přijedou do Plzně z Bratislavy. Tento tribute band založili čtyři dlouholetí fans kapely Rage. Hrají pouze skladby těchto německých metalových hvězd. 

Na koncertech Rage jim z pohledu fanoušků v setlistu chyběly některé písně, především z poloviny 90. let a ze tří alb s orchestrem Lingua Mortis (vždyť i název tributu je složen ze dvou názvů desek). Rozhodli se tyto písně znovu uvést v život i live, až se toto snažení "zvrtlo" v plnohodnotný revival. Jejich posláním je "hrát naživo a šířit úžasnou a inspirativní muziku Rage". 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Interitus / Savatage

Sportpenzion PohodaPlzeň (4.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (8.5 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (10 km)