Noc s operou - Plzeň

Noc s operou - Plzeň

Adresa:

Plzeň, Pod Vinicemi 928/6

Termín: 29.6.2018
Vstupné:

380,- - 550,- Kč

29červen pátek 20:30

Žánr: festival opera open-air


Slavná Pucciniho opera Turandot zazní v pátek 29. června při čtvrtém ročníku Noci s operou v lochotínském amfiteátru. Jedno z nejhranějších světových děl uvede Divadlo Josefa Kajetána Tyla v režii Tomáše Pilaře, šéfa souboru opery. V titulní roli princezny Turandot se představí špičková dramatická sopranistka Iveta Jiříčková, jako princ Kalaf vystoupí Paolo Lardizzone.

Režisér slibuje neobyčejný divácký zážitek podpořený atraktivním pěveckým obsazením a podmanivou hudbou pod taktovkou skvělého italského dirigenta Enrica Dovica, ale i efektním scénickým pojetím. „Scénografické řešení bude evokovat architekturu centrálních paláců pekingského Zakázaného města. Základem scény bude obří schodiště rámované rozměrnými konstrukcemi pokrytými LED obrazovkami. Scénu oživí i akrobaté, kteří se z těchto konstrukcí budou spouštět na šálách, a samozřejmě se objeví pro Čínu typická pyrotechnika,“ prozradil režisér.

Na jevišti se objeví stovky účinkujících, kdy na scéně vedle profesionálů stane i početný komparz. „Chceme vystihnout atmosféru exotické Číny a naplno využít prostor, který nám lochotínský amfiteátr nabízí. Na scéně se objeví například sbor se sto dvaceti čínskými prapory, početný dětský průvod buddhistických mnichů s lampiony, typický tanec katů s meči či choreografie s hořícími kostýmy,“ popsal Tomáš Pilař.

Mimořádný open air projekt Noc s operou pořádá divadlo již od roku 2015. Jeho popularita stále roste, poslední ročník navštívilo téměř 6000 diváků. Akci si oblíbili nejen skalní fanoušci opery, ale i lidé, pro něž je prostředí divadla příliš formální. „Doufám, že jsme pro operu nadchli i ty, kteří z ní do té doby měli obavy, a že zájem publika bude i nadále stoupat,“ uvedl ředitel Divadla Josefa Kajetána Tyla Martin Otava.

Náročná open air produkce vzniká také díky podpoře statutárního města Plzeň, Úřadu městského obvodu Plzeň 1 a Plzeňského kraje. Stejně jako vloni bude mít projekt Noc s operou i charitativní přesah. „Díky finanční podpoře města Plzně a záštitě primátora Martina Zrzaveckého půjde 20 korun z každé prodané vstupenky na projekt Burza přání. Minulý rok se takto na podporu osamělých seniorů vybralo 107 tisíc korun,“ dodal ředitel divadla Martin Otava.

Vstupenky v cenových skupinách 380, 460 a 550 korun k sezení a 200 korun k sezení na trávě, tedy takzvaně na deku, jsou k dostání v pokladně předprodeje ve Smetanových sadech 16, na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noc s operou - Plzeň

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (5.9 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (8.6 km)