Historický víkend v Plzni

Historický víkend v Plzni

Adresa:

Plzeň, historické centrum

Termín: 9.6.2023 11.6.2023
Vstupné:

zdarma

9čer - 11čer celý den

Žánr: ostatní akcehistorie šermíři folklor děti rodina strašidla pohádková stezka Plzeň


27. ročník Historického víkendu proběhne v samotném centru města ve dnech 9. – 11. června 2023. Hlavní scéna bude umístěna přímo na náměstí Republiky, další pak v Mlýnské strouze a dalších částech sadového okruhu. Část programu se bude odehrávat také na severní straně náměstí Republiky. Dění letošního Historického víkendu bude situováno do doby, kdy Plzeň obléhali husité. Uskuteční se několik bitev, samozřejmě nebude chybět dobové tržitě, hudba a doprovodné interaktivní programy pro děti.

Novinkou letošní akce budou ukázky středověkého plno-kontaktního boje se skupinou Pikarti u morového sloupu na náměstí Republiky. U kašny Anděl pak návštěvníci budou moci nahlédnout pod pokličku katovského řemesla.

Historický víkend si mnozí nedovedou představit bez tradičního sobotního reje strašidel a na ten se mohou všichni těšit i v letošním roce. Po reji budou oceněny nejzajímavější masky a následně projde centrem města oblíbený Vejšlap plzeňských strašidel. Strašidla jsou fenoménem akce a Plzeň dokonce drží rekord v jejich počtu na jednom místě, a to z roku 2009, kdy se jich v Plzni potkalo 4 402.

Pro děti bude připravena také pohádková cesta, kterou každý rok absolvuje několik tisíc dětí s doprovodem.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Historický víkend v...

Vila VerunkaPlzeň (6.2 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.9 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7 km)