Toundra & Five Seconds to Leave + Ydintalvi

Toundra & Five Seconds to Leave + Ydintalvi

Adresa:

Plzeň, Zahradní 173

Termín: 25.5.2018 26.5.2018
Vstupné:

140,-

25květen pátek 20:00

Žánr: koncerty


Po posledním úlovku v podobě Totorro tu máme další výstavní kousek! Poprvé se v Plzni ukáží Španělští post rock / metaláci Toundra, kteří už se ukázali napříkald na Psy-High festu. Bezkeců srovnatelnou radost nám udělali Five Seconds to Leave, kteří nejenom že si založili fb profil, tak mají i novou desku a dle slov všech, co jí již slyšeli už nečekej destruktivní ukolébavky, ale přímočařejší noise rock!

Celou bránu pekelnou otevře lokální dark ambient project Ydintalvi od jedné z inkarnací Jana Elgrotha Talvinena! TOUNDRA /spa post rock / post metal / progressive

Toundra, čtveřice z Madridu, vznikla v roce 2007 na troskách emíčkem ovlivněné hardcorové kapely Nacen De Las Cenizas. Snad i díky tomu můžeme dodnes ve tvorbě Toundry objevit kromě typických postrockových gradací a kytarových tremol plno momentů nasáklých metalovou energií, a svou tvorbou se tak kapela blíží jak progresivnímu zvuku například And So I Watch You from Afar, tak postmetalovým legendám Isis nebo Pelican. Trojnásobné účinkování na festivalu Primavera Sound pak svědčí o zcela zasloužené popularitě kapely (nejen) na národní scéně. Už jsou to 3 roky co kluci podepsali kontrakt s labelem Superball/Century media, u kterých vydali své předposlední album IV, na které navazuje novinka Vortex, která je i příčinou jejich zastávky v Plzni a nám nezbývá nic jiného než se těšit!

FIVE SECONDS TO LEAVE noise rock / post hardcore / sludge Čekali jsme dlouho. Někdo už ani to. Ale nakonec se to povedlo! Jejich projev plný ambientních, drone, noise, sludge, post hardcore vlivů sloužících k jednoduchému, ale o to víc účinnému cíly – dokonale rozebrat posluchače a takřka beze slov zadupat pod zem už ale nečekejte! Jo, FSTL začali zpívat a posunuli se vice k noise rocku / post metalu. Budou písničky pánové a dámy! Ale pořád ve stejné sestavě. Přirozený vývoj a po poslechu 2 novinek je to nářez jak kjáva! Celkem pozoruhodné je, že jim stačí základní složení – kytara, basa a bicí. Ale na to už jsme si snad zvykli, že počet nerozhoduje.

„Ze starých nápadů je tam možná jeden,“ říkají Hromy, Víťa a Vašek a přiznávají, že „nové jiskření bylo třeba“. Hutné postmetalové skladby, jakými se Five Seconds to Leave ponejvíc zapsali, už se totiž vyčerpaly. A tak přichází s deskou výrazně emocionálnější, setrvale hutnou, ale taky o chlup optimističtější. A zejména osobní. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Toundra & Five Seconds...

Sportpenzion PohodaPlzeň (5.5 km)

Vila VerunkaPlzeň (8.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (9.5 km)