Zahájení lázeňské sezóny v Litomyšli

Zahájení lázeňské sezóny v Litomyšli

Adresa:

Litomyšl, různá místa

Termín: 26.4.2023 30.4.2023

26dub - 30dub celý den

Žánr: ostatní akcezahájení lázeňské sezóny děti rodina hudba zdarma výstavy Litomyšl


Jedním z důležitých předpokladů pro rozvoj lázní ducha v Litomyšli je existence velkého bohatství, které nám zde zanechali naši předci. A může jít o dědictvím hmotné v podobě krásných budov a prostranství, ale i nehmotné. V letošním roce jsme se rozhodli, že vám trošku víc představíme českého novináře, cestovatele, překladatele a spisovatele Zdeňka Matěje Kuděje.
Možná nevíte, ve kterém domě v Litomyšli tento bohém dožíval, že je pohřben na místním hřbitově a že v regionálním muzeu mají jeho toulavé boty. Číst z díla Matěje Kuděje bude i režisér Jan Hřebejk, čekají nás komentované prohlídky zmíněného domu, Kudějovský kvíz i soutěž Po stopách Matěje Kuděje.

Matěj Kuděj měl stejně jako my všichni rád legraci, setkávání se a dlouhé diskutování o všem možném. Věříme, že by se mu živá lázeňská kolonáda plná hudební a divadelní produkce, soutěží, laskavé legrace, nezbytného potkávání se a nezávazného klábosení tuze líbila.

Zapište si do diářů, že (b)láznit budeme od středy 26. do neděle 30. dubna 2023. Chybět nebudou ani oblíbené lázeňské prameny, lázeňská Design zóna MINT Market, lázeňské lavičky, Smetanova dětská i zámecká scéna, výstava historických vozidel a veškeré dění bude pod dohledem prvorepublikového četnictva. Účast na akci již přislíbil např. Pavel Čadek, Buty, Schodiště, Funny Fellows, Paleťáci či taneční skupina Swing Busters nebo Otužilci Česká Třebová. Celým sobotním programem, jehož součástí můžete být i vy, bude opět provázet lázeňský švihák Václav Žmolík. První programový leták je již k dispozici v infocentru a můžete si jej stáhnout také na webu www.lazneducha.cz a www.litomysl.cz, aktuality z příprav najdete i na facebooku lázní ducha.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM NAJDETE ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahájení lázeňské...

U tří jasanůLuže (17.8 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.8 km)

Srub MidlaČenkovice (31.9 km)