Z ateliérů. Unie výtvarných umělců pardubického regionu a hostů

Z ateliérů. Unie výtvarných umělců pardubického regionu a hostů

Termín: 20.4.2018 20.5.2018

20dub - 20kvě celý den

Žánr: výstavykresbamalbavernisáž


V projektu Z ateliérů UVU představí svoji tvorbu z posledních dvou let členové Unie výtvarných umělců pardubického regionu, z.s. a jejich hosté. UVU PR je spolkem, který sdružuje profesionální výtvarné umělce, jejichž činnost je spjata s výtvarným životem Pardubického kraje.

Umělecká úroveň tvorby členů je zaručena podmínkou vysokoškolského uměleckého vzdělání nebo procesem přijímacího řízení podle stanov spolku. V současné době má spolek 22 členů, kteří představují širokou škálu výtvarných technik (kresba, malba, grafika, plastika, keramika, sklo, šperk i kombinované techniky). Díla se pohybují od realistického ztvárnění až po abstrakci (někteří umělci jsou současně členové Klubu konkretistů KK3).

Unie získala prestiž aktivním výstavním životem. Každoročně pořádá společné členské výstavy, v minulých letech mimo Pardubice např. na zámku v Nasavrkách, v muzeu v Chrasti, v Heřmanově Městci. Členská výstava v Litomyšli bude již třetí v pořadí.

Jednotliví výtvarníci samozřejmě hojně vystavují také samostatně a sklízí pozitivní ohlasy u odborné i širší kulturní veřejnosti.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 19. dubna v 17 hodin. Výstavu zahájí kurátor a současně člen UVU akad. sochař Štěpán Málek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Z ateliérů. Unie...

U tří jasanůLuže (17.8 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.7 km)

Srub MidlaČenkovice (32.1 km)