Litomyšlská ornitologie

Litomyšlská ornitologie

Termín: 24.1.2018 22.4.2018

24led - 22dub celý den

Žánr: výstavy


Velká výstava o ornitolozích a hlavně ptácích obývajících okolí Litomyšle.

Od konce ledna 2018 budou mít návštěvníci Regionálního muzea v Litomyšli příležitost prohlédnout si velkou výstavu, která představí významné ornitology Litomyšlska od 19. století po dnešek, seznámí je s kroužkováním ptáků i s dalšími činnostmi ornitologických kroužků, jež mají v Litomyšli dlouhou tradici od 60. let 20. století. Jejich práci si bude možné prohlédnout i v reportážích z konce 70. let.

Výstava ale hlavně představí početné exponáty ptactva z bohatých sbírek RML (doplněné o vycpaniny ze sbírek muzeí v Chocni a Pardubicích) v nejrůznějších životních prostředích – jehličnatých i listnatých lesích, kolem toků řek, na rybnících, loukách, polích, ale i ve městech nebo lomech… Nebude chybět upozornění na celou řadu zajímavostí apod.

Školy se mohou domluvit na komentované prohlídce výstavy s jejím autorem (Luborem Urbánkem) až do konce března, vždy v úterý nebo středu. Je nutné se nahlásit alespoň týden dopředu na tel. 461 615 287 nebo 605 508 753 či na email pokladna@rml.cz nebo chaloupka@rml.cz. Délka prohlídky dle domluvy.

Prohlídky pro veřejnost se budou konat 27. ledna, 3. února a 3. března (vždy sobota) od 14,30. Délka prohlídky dle zájmu účastníků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Litomyšl Akce v obci Litomyšl

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Litomyšlská ornitologie

U tří jasanůLuže (17.8 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.7 km)

Srub MidlaČenkovice (32.1 km)