Pojďme na Martinů

Pojďme na Martinů

Termín: 30.1.2018

30leden úterý 19:00

Žánr: ostatní akcepřednášky


V rámci cyklu přednášek nazvaný „Pojďme na Martinů“, během nichž bylo zájemcům o hudbu Bohuslava Martinů představeno již neuvěřitelných 165 jeho kompozic, bude v návaznosti na předchozí třídílnou část věnovanou skladbám pro housle a klavír pokračovat dalšími dvěma hudebními pořady na téma houslové koncerty.

První z nich se bude zabývat koncerty, jejichž původ spadá do pařížského předválečného období, byť v důsledku pozdějšího přepracování nebo ztráty byly některé uvedeny teprve za pobytu autora ve Spojených státech amerických či dokonce až řadu let po jeho smrti. Na přednášku věnovanou nejslavnějšímu poličskému rodákovi a světově známému hudebnímu skladateli se můžete dostavit v úterý 30. ledna 2018 od 19.00 hodin v hudebním sále Centra Bohuslava Martinů v Poličce.

Akce je pořádána Spolkem NÁŠ MARTINŮ, který zanedlouho oslaví 8let od svého založení roku 2010. „Jedná se o spolek nadšenců, který ještě před založením sdružení pořádal večírky spojené s poslechovými přednáškami o klasické hudbě, díky nimž se později zrodila myšlenka věnovat se soustavněji skladateli, k němuž mají obyvatelé Poličky, alespoň co se pobytu týče, nejblíže. Nebylo by upřímné nepřiznat si, že Bohuslav Martinů je řadou lidí odmítán, protože považují jeho hudbu za příliš moderní, nesrozumitelnou, těžkou, určenou spíše pro výkonné umělce, kritiky a muzikology, než pro běžné posluchače,“ uvádí zakladatel a předseda spolku Mgr. Jaroslav Novotný, který je mimo jiné i autorem již zmíněných přednášek.

„Nemáme rozhodně v úmyslu nabízet veřejnosti muzikologické rozbory a odborné kritiky, ale poskytnout lidem bez ohledu na jejich hudební vzdělání i zkušenosti s klasickou hudbou příležitost seznámit se s dílem Bohuslava Martinů, a to ve formě pečlivě vybraných ukázek z jednotlivých skladeb, doplněných o příslušné informace,“ dodává.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pojďme na Martinů

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)