Víte, kdy muži nosí krajky?

Víte, kdy muži nosí krajky?

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 25.11.2017 7.1.2018

25lis - 7led celý den

Žánr: výstavy


Paličkování, háčkovaní, pletení nebo síťování – to všechno jsou jemné ruční práce našich babiček a prababiček, které nyní můžete obdivovat na nostalgické výstavě plné spousty zajímavostí. A že muži nenosí krajky? Je tomu skutečně tak?

Jistě mnoho mužů odpoví, že krajky rozhodně nenosí, ale přece jen je v životě každého z nás období, kdy si naše maminky mohou vybírat, do čeho své malé miminko zabalí, aniž by mohlo odporovat. A právě zavinovačky, krajkové křestní soupravičky jsou těmi krajkami, které nás zdobily. Každý z nás jistě ve svém rodinném albu najde nejednu takovou fotografii.

Prostřednictvím tří témat a to narození, prostřený stůl a dárky, představíme bohaté muzejní sbírky textilu a porcelánu ze dvou století. Připomeneme si zrození Ježíška, který nemá ani chatrné plínčičky, i narození děťátka a jeho, již zmíněné křestní soupravičky. Také je potřeba si uvědomit, že nejlépe prostíráme stůl o Vánocích.

Proto si na výstavě prohlédneme krajkové ubrusy i soupravy porcelánového nádobí, protože k Vánocům vždycky patří to nejlepší, nejparádnější, nejozdobnější a nejčistší. Krajky a výšivky bílé jako sníh, ale také důstojné a slavnostní jako černá káva. Výstava potrvá až do 7. ledna 2018.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Víte, kdy muži nosí...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)