Den pro dětskou knihu aneb Čerte, nezlob se

Den pro dětskou knihu aneb Čerte, nezlob se

Adresa:

Pardubice, Pernštýnské náměstí 77

Termín: 2.12.2017
Vstupné:

zdarma

2prosinec sobota 09:00

Žánr: ostatní akcepro děti


Šestý ročník celodenní akce na podporu čtenářství a čtenářské gramotnosti. V rámci letošního Dne pro dětskou knihu na Vás čeká dobrodružný a bohatý program, který si pro vás připravila Krajská knihovna v Pardubicích ve spolupráci s Kulturním centrem Pardubice, Východočeským muzeem, Východočeskou galerií a Galerií města Pardubic.

V knihovně budou tradičně připravena soutěžní stanoviště (Čertí škola; Vyprávěnka o úplně napraveném čertíkovi Felixovi; Čertíkova detektivní kancelář a Jak se čert Florimon stal kominíkem), na kterých budou malí účastníci plnit jednoduché úkoly.

Úspěšní účastníci si mohou vysloužit registraci do knihovny na následující rok zdarma či bezplatně navštívit výstavu Peklo v Mázhausu. V rámci hned několika tvořivých dílen, které nabídne knihovna a spolupracující instituce, si děti vyzkouší různé výtvarné techniky (koláž, kresba, korálkové tvoření, ...) a vyrobí si například vánoční pohlednici, veselé pohádkové čerty, koláže a mnoho dalšího. Od 15:00 pak na Pernštýnském náměstí proběhne vyhlášení výsledků čtenářské soutěže Lovci perel.
Celý program vyvrcholí hudebním vystoupením pardubické folklorní skupiny TRDLO.

V rámci trvání akce bude probíhat také veřejná sbírka knih pro děti. Máte doma dětskou knížku, ze které si už nečtete? Přineste ji do knihovny! Potěšíme jimi dětská oddělení v nemocnicích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den pro dětskou knihu...

Ubytování U PalukůChrudim (9.6 km)

Residence ArxChrudim (10 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.5 km)