Koncert MAOKa v Pardubicích

Adresa:

Pardubice, Hronovická 492

Termín: 3.12.2016
Vstupné:

250

3prosinec sobota 17:00

Žánr: koncertyzdarmafilm


V adventním čase se v sobotu 3. 12. 2016 od 17h, v chrámu sboru Českobratrské církve evangelické v Pardubicích, můžeme společně zastavit, nahlédnout do svého nitra a zaposlouchat se do opojných tónů hudby slovenského hudebníka, zpěváka a multiinstrumentalisty, skladatele scénické hudby a improvizátora Martina "Maoka" Tesáka.

Jeho životní součástí a improvizační složkou je snivá, až mysticky laděná hudba, která uzdravuje a inspiruje. Jeho hudba, která zazněla například i ve filmu Bathory byla výstižně nazvána "Láskou, transformovanou do zvukové stopy". Sám Maok o své hudbě říká: „Hudba je pro mne vyjádřením svobody a lásky.

Vyjádřením úžasu z tvořivého okamžiku, kdy vzniká krása, která nás může uchvátit a zavést nás do barevného a neustále měnícího se světa naší Duše, anebo v nás může zastavit jakýkoliv pohyb a my se můžeme rozpustit v jediném bodě, v plnosti prázdna, které je zároveň zornicí našeho oka. Anebo nás může zavést do pulzující extáze planoucího Srdce, anebo nás může provést cestou tance a pohybu, kde splyneme se svým tělem v našich vnitřních rytmech. Anebo si jen tak příjemně pospíme..."

Maok se narodil v Bratislavě v roce 1974. Když byl ještě malý, místo Maťko"na své obrázky psal "omylem" MAOK. Když vyrostl a přehrabával se ve starých kresbách a uviděl MAOK, řekl si: Tak budu MAOK.. Objevil jsem, kdo jsem. Po Maokových vyprodaných podzimních koncertech doporučujeme vstupenky zakoupit včas - do 20. 11. 2016 výhodněji! Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji infocentra Pardubice: Dospělý 250 Kč, Děti 150 Kč.

Vstupenky budou v prodeji i na místě: Dospělý 300 Kč, Děti 200 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma a je pro ně a jejich rodiče připraveno zázemí s hernou přímo v prostoru chrámu ČCE v Pardubicích. Koncert pořádá SPOLECNĚ ROSTEME, z.s.. Nezisková organizace zaměřující se na volnočasové a terapeutické aktivity pro rodiny a mládež. Autorkou obrazu"Vesmír", který byl využit na plakátě akce, je akademická malířka Jiřina Lockerová. www.lockerova.eu Další informace získáte na www.maok.net nebo na emailu: lucieklara.dyntarova@gmail.com

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert MAOKa v...

Ubytování U PalukůChrudim (9.1 km)

Residence ArxChrudim (9.5 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (20 km)