Svět okolo nás objektivem poličského fotografa

Svět okolo nás objektivem poličského fotografa

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 16.9.2016 6.11.2016

16zář - 6lis celý den

Žánr: výstavyfotografieportrétprohlídkavernisážsoutěž


Ať už je to fotka s poetickým příběhem nebo technicky dokonalý záběr, každého obohatí sdílení zkušeností, pocitů a tajemství s ostatními. Prohlédněte si fotografie místního fotografa Jaroslava Mareše a naslouchejte jejich příběhu… Autor představí návštěvníkům na padesát prací, mezi kterými naleznou jak ty nejnovější, tak i ty které mohou znát z dřívějších výstav. Jaroslav Mareš, původem z Proseče, absolvent Fakulty strojního inženýrství, žije a pracuje v Poličce.

Je členem Svazu českých fotografů a Fotoklubu Svitavy, realizoval 10 samostatných výstav, na dalších 19 se podílel jako spoluautor. „Focení jako koníček mne provází od dětství, intenzivněji se mu věnuji od nástupu digitální fotografie. Rád fotím lidi v jejich přirozeném prostředí, portréty, život ve městě nebo detaily architektury. V mých snímcích naleznete většinou velmi všední věci, na které zkouším najít nevšední pohled.

Do svých fotografií se snažím vnést klid a řád, neboť obojího se nám nedostává. V posledních letech se věnuji i foto-grafice a montážím,“ odpovídá Jaroslav Mareš. Jeho práce byly vícekrát publikovány ve fotografických časopisech. Získal na dvě desítky ocenění, mj. několik cen Národní soutěže amatérské fotografie, jeho snímky jsou ve Sbírce české fotografie Svazu českých fotografů. V roce 2011 reprezentoval Poličku na 12. výtvarném salonu královských věnných měst. Mimo vlastní tvorbu spolupracuje na fotografickém životě v regionu, je autorem projektu 750 tváří Poličky, ve kterém s dalšími fotografy vytvořil a do jediného osmimetrového obrazu spojil 750 portrétů.

Byl kurátorem několika výstav, každoročně připravuje fotografické výstavy k festivalu Polička Jazz. „Výstavu zahájíme v pátek 16. září 2016 od 17.00 hod. ve výstavních sálech muzea. Příjemným zpestřením bude hudební doprovod. Během vernisáže a následné prohlídky fotografií, budou znít swingové melodie saxofonového kvartetu ZUŠ Litomyšl,“ dodává. Pokud se vám nepodaří dostavit se na slavnostní zahájení výstavy a seznámit se s autorem, nezoufejte. V neděli 23. října 2016 od 14.00 hod. se uskuteční mimořádná komentovaná prohlídka, na které vás autor seznámí s příběhy vystavených fotografií.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět okolo nás...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)