Moderní umění vystavují  již po 69. v Poličce

Moderní umění vystavují již po 69. v Poličce

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 10.9.2016 31.10.2016

10zář - 31říj celý den

Žánr: výstavykresbymodernísochařstvívernisáž


Ateliér malby, grafiky, kresby, intermediální tvorby, nových medií nebo sochařství? Aktuální tvorba dorazí opět do Poličky a znovu tak dovolí pokračovat v této dlouhé a významné tradici. Opět se můžeme těšit na diplomové práce studentů Akademie výtvarných umění v Praze.

“Vernisáž se koná v sobotu 10. 9. 2016 od 14.00 hodin v expozicích barokní radnice v Poličce. Přijďte se podívat, jaké práce vznikly v ateliérech vedených významnými českými umělci a pedagogy jakými jsou Vladimír Skrepl, Jiří Sopko, Michael Rittstein, Lukáš Rittstein, Martin Mainer, Tomáš Svoboda nebo Jiří Petrbok,” zve na zahájení výstavy kurátorka Bc. Tereza Sejkorová. „Zároveň se budete moci těšit na hudební vystoupení,“ dodává.

Výstava 69. Umělecký salon představí výběr z tvorby čerstvých absolventů Akademie výtvarných umění v Praze. Prostřednictvím diplomových prací absolventů se představí ateliéry malby, kresby, sochařství a nových médií. „Výstava představuje široké spektrum uměleckých projevů a přístupů. Všechna díla spojuje snaha dosáhnout co nejzajímavějšího a nejlepšího výsledku. Ambicí každého z vystavujících umělců je vytvořit zásadní dílo, které zakončí období studií, ale také otevírá novou etapu, a to nejen uměleckou, ale i lidskou.

Výstava je prestižní záležitostí: veřejně presentuje díla umělců, kteří by se mohli a měli v následujících letech výrazně projevovat a prosazovat nejen na domácí, ale i na zahraniční výtvarné scéně,“ říká kurátor pražské výstavy historik umění Otto M. Urban. „Výběr se soustředí na klasické výtvarné disciplíny.

Prostřednictvím diplomových prací se představí ateliéry malby, kresby, sochařství a nových médií. Témata mladí umělci nacházejí v reálném světě a běžné každodennosti, reagují na nejaktuálnější situace a inspirují je i technologické novinky,“ dodává Bc. Tereza Sejkorová.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Moderní umění...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)