Poličská muzejní noc 2016

Poličská muzejní noc 2016

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 4.6.2016

4červen sobota 19:00

Žánr: ostatní akcemuzejní nocprohlídka


Blíží se první červnová sobota a jako každý rok i letos je to čas pro poličskou muzejní noc - neboli Čas pro neobyčejné zážitky. A bude to opravdu nabitý večer, do akce se zapojí 21 organizací s bohatým program pro malé i velké poutníky.

Poličské organizace a instituce připravily i letos pro návštěvníky bohatý program, v jehož průběhu si každý přijde na své. V muzeu pro vás celý večer budou zpřístupněny expozice centra. V expozici Historie města Poličky se můžete odívat do historických kostýmů, zastřílet z laserové zbraně nebo si postavit město. Mimo jiné vám představíme novou publikaci PhDr. Davida Junka ve spolupráci s muzejní etnografkou Klasicistní vrata v Poličce v kresbách Stanislavy Cafourkové. Uvidíte, jak a z jakých podkladů kresby vznikají.

V expozici Sklářství na Horácku uvidíte techniku zdobení skla - gravírování přímo z rukou sklářky Hanny Tumové a kdo bude mít zájem, může si sám vyzkoušet. Ve Třídě B. Martinů se vrátíte do dob svých dědů, usednete do školních škamen, kde si můžete vyzkoušet krasopis, psaní na břidlicovou tabulku a mimochodem, už jste někdy klečeli na hrachu? V expozici Barevný svět B. Martinů si prohlédnete scénické návrhy k operám B. Martinů a budete se moci vyfotit u originálních kulis z baletu Kuchyňská revue. V AV sále se dozvíte, kdo a co je Spolek NÁŠ MARTINŮ a co všechno pro poličské posluchače dělá.

Ve vestibulu napište svůj příspěvek do knihy Polička – aneb 555 věcí, které na ní máme rádi. Nezapomněli jsme ani na milovníky výšek – otevřena bude opět i Rodná světnička B. Martinů ve věži kostela sv. Jakuba, kde vás po vystoupání 194 schodů čeká výhled na noční, zářící a zábavou a smíchem pulsující město. Celý večer se ponese ve znamení nadmořské výšky města, tedy 555 m. n. m. a svoje aktivity tomu přizpůsobily a některé ze zapojených organizací. Mateřská škola na Palackého náměstí si připravila výstavu prací dětí inspirovaná tématem „555“ a tanec v moderním duchu 555. Návštěvníci LadyFitness si budou moci mimo jiné vyzkoušet, jak dlouho by jim trvalo dát 555 m na kole, chůzí, během či na veslech.

A pokud ani po tomto výkonu nebudou unaveni, mohou procestovat celý svět a to nejprve ve středisku volného času Mozaika, kde bude plno her a kvízů spojený s výstavou výtvarných prací dětí ze ZK. Čekají vás japonské workshopy, bubnování s indiány, thajské tanečky, dětská jazzová kapela, jídla z celého světa… centrum Pontopolis chystá pouliční koncert a ochutnávku tradičních jídel z různých zemí světa (Sýrie, Polsko, Vietnam ...), pletení copánků a jiné "multi-kulti". Na své si přijdou i milovníci ručních prací. V Bavlněném ráji se každý kdo má zájem, dozví více o technice a výrobě patchworku!

Umělecká škola Bohuslava Martinů předvede hru Broučci - vystoupení žáků ZUŠ ve volném zpracování pedagogů hudebního oboru ZUŠ na motivy knihy J. Karafiáta. Ke zhlédnutí bude i výstava výtvarného oboru ZUŠ. A jak probíhaly oslavy výročí založení města v loňském roce? Dozvíte se při návštěvě Tylova domu, kde se po celý večer bude promítat filmové zpracování oslav - Polička 1265 – 2015 - 750. let od založení města králem Přemyslem Otakarem II. Fanoušci horských kol už netrpělivě odpočítávají dny do zahájení MS horských kol v Novém Městě na Moravě. Ovšem ještě předtím vás čeká vystoupení biketrialistů! Chybět nebudou soutěže o vstupenky na MS horských kol. Součástí bude vystoupení Biketrial Hamry.

Těšit se můžete na ukázku různých triků, skákáni na kole přes dobrovolníky a soutěže o vstupenky na MS. Do akce se zapojilo okolo 21 místních organizací a program večera bude opravdu pestrý. Celý program naleznete na www.cbmpolicka.cz.  Tak neváhejte a přijďte prožít noc plnou zážitků….

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poličská muzejní noc...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)