Mezinárodní den muzeí 2016 v Poličce!

Mezinárodní den muzeí 2016 v Poličce!

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 21.5.2016 22.5.2016

21kvě - 22kvě celý den

Žánr: ostatní akcezdarma


Muzea na celém světě oslaví 18. května Mezinárodní den muzeí (MDM). Poličské muzeum s vámi oslaví tento svátek o víkendu 21. – 22. 5. 2016. A jako již tradičně je pro návštěvníky připraveno zvýhodněné vstupné – 10% do všech expozic a výstav.

Navštívit můžete výstavu Poznávej se!, která je putovní výstavou kombinující hru, zábavu a poučení. Na šedesáti exponátech si vyzkoušíte, jak funguje lidské tělo a smysly, ale také jak nás mohou smysly klamat. Pro milovníky ilustrací je to pravé výstava Městosvět, jenž je kolektivní výstavou dvanácti českých ilustrátorů. Přijďte zažít město jako dobrodružné a neprobádané prostředí prvních dětských zážitků.

Vkročte s námi za brány města a projděte se labyrintem jeho ulic. Kroky, které vedou k objevování měst, domů, parků nám zprostředkují díla umělců napříč generacemi. Ale pokud chcete svátek trávit i aktivním způsobem – co takhle protáhnout nohy a vystoupat 192 schodů přímo do rodné světničky již zmíněného umělce Bohuslava Martinů, která se nachází ve výšce 36 m ve věži kostela sv. Jakuba. Z ochozu se můžete kochat nejen výhledem do širého okolí, ale jistě vás zaujme, jak na dvacetipěti metrech čtverečních mohlo žít osm lidí.

Víte, že MDM se slaví po celém světě a v každé zemi je slaven po svém. Nejen v ČR je nejrozšířenější, dnes již proslulá muzejní noc, což je noc kdy jsou všechna muzea otevřena přes noc a vstupné bývá zdarma či dobrovolné. Ta se v Poličce koná 4. 6. 2016 pod názvem Čas pro neobyčejné zážitky a do již tradiční akce se společně s muzeem zapojí mnohé místní instituce: knihovna, farnost, centrum volného času, IC, Spolek Náš Martinů, Pontopolis z.s., Základní umělecká škola B. Martinů, ale také podnikatelé a další. Dohromady je připraveno 22 neobyčejných zastavení. Poutníci nočním městem si podle plánku vyberou, kam půjdou za večerním dobrodružstvím… Tak vzhůru za dobrodružstvím, poznáním a zážitky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní den muzeí...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)