Do poličské radnice se vejde celý svět

Do poličské radnice se vejde celý svět

Termín: 7.5.2016 27.8.2016

7kvě - 27srp celý den

Žánr: výstavypro děti


Do poličské radnice se vejde celý svět. Ověřit si to může každý, kdo navštíví výstavu MĚSTOSVĚT Město a jeho svět v ilustraci pro děti. Do historické Prahy, současného Mnichova nebo fantastického Tokia se podíváte díky 12 známým ilustrátorům…

„Městu se jako primárnímu prostředí dětských zážitků věnuje řada ilustrátorů dětské literatury napříč generacemi. Ze současné české ilustrace jsme vybrali dvanáct tvůrců. Kontrastujeme klasiky a autory na startu umělecké dráhy,“ uvádí kurátorka výstavy Daniela Kramerová. Nejen hlavní města a se stala tvůrčím námětem pro díla dvanácti českých ilustrátorů. Rodné město jako takové je pro každého z nás důležitým prostředím, ve kterém se odehrávají naše první dětské zážitky, následně když odjedeme za studiem do většího objevujeme nové a nové.

A cestování po světě? Rovná se každodenní poznávání jiné kultury, zvyků a tradic. Můžeme se nechat unést fantazií a doplnit tak tento náš svět o pohádkové imaginární představy rozrůstající se v osobité celky – městosvěty.

„Tematický klíč expozice dovolil propojit díla autorů různých skupin, generací, životních zkušeností a přístupů k tvorbě – od světoznámého klasika ilustrace druhé poloviny dvacáteho století Miroslava Šaška, po široký proud již velmi dobře etablovaných autorů spojujících svou tvorbu s významnými českými i světovými nakladatelstvími, či v popřevratové době i s novými, velmi aktivními podniky jako jsou Lucie Dvořáková, Renata Fučíková, Michaela Kukovičová, Petr Nikl, Petr Sís, Eva Sýkorová-Pekárková, Dagmar Urbánková, po autorky nejmladší stojící na počátku své umělecké dráhy - Evy Macekové, Alžběty Skálové, Alžběty Zemanové a Anastazie Stročkove. Jejich práce můžeme na výstavě vnímat nejen jako součást knih či filmů, ale i jako samostatná výtvarná díla v kontextu nově vzniklého Městosvěta,“ dodává.

„Nejvíc mě bavil ten obrovskej labyrint, do kterýho jsem si se ségrou namaloval malý domeček. A nalepil. Takovej jako ten, ve kterym bydlíme s mamkou a taťkou,“ říká zatím nejmladší návštěvník výstavy Filíp, 6let. Zatímco se dospělí mohou nechat unášet fantazií nebo si detailně prohlížet složité, detailní až geometrické ilustrace, mohou si malí návštěvníci hrát v připravených dětských koutcích nebo se procházet v již zmíněném labyrintu.

Neváhejte a přijďte se nechat vtáhnout do města a jeho světa v ilustraci pro děti a pomocí vlastní fantazie, si vytvořte svůj vlastní… Výstava bude k vidění do 28. srpna 2016. Partneři: Villa Pellé, Porte, UPM Autorka původní scénografické podoby výstavy: Dagmar Urbánková Autorka labyrintu: Asol Daniela Více na www.cbmpolicka.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Do poličské radnice se...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)