Druhá chvíle blízkosti Adély Olivy

Druhá chvíle blízkosti Adély Olivy

Adresa:

Litomyšl, Jiráskova 133, Záhradí

Termín: 30.4.2016 28.5.2016

30dub - 28kvě celý den

Žánr: výstavykresbamalbaobrazyvernisáž

Umělci: Adéla Oliva


Výtvarnice Adéla Oliva otevře v sobotu 30. dubna v Evropském školícím centru v zámeckém pivovaru v Litomyšli autorskou výstavu Druhá chvíle blízkosti Adély Olivy. Dcera herečky Reginy Rázlové zde představí svoji současnou tvorbu, k vidění budou poslední plátna a perokresby.

Tématy maleb jsou obyčejné momenty všedních dnů: „Podnětem k novému obrazu bývá silný okamžik v jinak zcela normálním a běžném životě. Chvíle, kdy se vše na několik vteřin zastaví.. a mně se obtiskne do hlavy,“ popisuje zdroje inspirace Adéla Oliva. „Může to být vyprávění někoho o snu, který se mu zdál, člověk sedící za oknem tramvaje, může to být moje fantazie...,“ dodává mladá výtvarnice, která v minulých letech působila také na francouzském pobřeží.

Litomyšl si pro svoji výstavu vybrala díky jeho unikátní atmosféře. „Je to krásné, hudební a výtvarné město. Pořádá velké množství festivalů a dalších zajímavých akcí. O víkendu, kdy proběhne i moje vernisáž, se například konají Lázně ducha. Jedná se o otevření lázeňské sezóny, na ulici hraje hudba, probíhají různé workshopy, lidé korzují, prostě hezký kulturní víkend,“ uzavírá Adéla Oliva.

Vernisáž výstavy Druhá chvíle blízkosti Adély Olivy se koná v sobotu 30. dubna ve 12. hodin. Součástí bude happeningový program - živá malba, hudba a mluvené slovo, které přednesou herci Regina Rázlová a Václav Knop. Na housle zahraje virtuoska Eva Slaná.

Výstava obrazů a kreseb Adély Oliva bude v Litomyšli pro veřejnost otevřena do 28. května 2016.

Malířka Adéla OLIVA (1977) je dcerou herecké legendy Reginy Rázlové. Od roku 2002 působila ve Francii, kde uspořádala několik autorských výstav v Toulouse, Narbonne nebo v Bordeaux. Adéla OLIVA dosáhla ve Francii značného uznání...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Litomyšl Akce v obci Litomyšl

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Druhá chvíle...

U tří jasanůLuže (17.9 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.8 km)

Srub MidlaČenkovice (31.9 km)