Městosvět - Město a jeho svět v ilustraci pro děti

Městosvět - Město a jeho svět v ilustraci pro děti

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 7.5.2016 28.8.2016

7kvě - 28srp celý den

Žánr: výstavyobrazypro dětivernisáž


Městské muzeum a galerie Polička a spolek Porte Vás srdečně zvou na výstavu Měs-tosvět, jenž kolektivní výstavou současných ilustrátorů. Poprvé se výstava konala v pražské Galerii Villa Pellé od dubna do června 2015. Městu se jako primárnímu prostředí dětských zážitků věnuje řada ilustrátorů dětské literatury napříč generacemi. Vytvářejí vlastní imaginární struktury, celky prorůstající v městosvěty.

Tematický klíč výstavy dovolil propojit díla dvanácti autorů různých skupin, generací, životních zkušeností a přístupů k tvorbě. Přijďte zažít město jako dobrodružné a neprobádané prostředí. Kroky, které vedou k objevování domů, parků, ulic a náměstí nám zprostředkují obrazy těch nejlepších současných českých ilustrátorů dětské knihy.

Vkročte s námi za brány města a pro-jděte se labyrintem jeho ulic. Historickou Prahu jako dějiště známých pověstí o Golemovi, Bruncvíkovi a Hanušovi si prohlédneme prostřednictvím ilustrací Tři zlaté klíče od Petra Síse. Obrázky Mi-chaely Kukovičové z knihy To je Praha nám představí současnou Prahu a zavedou nás na mosty, ostrovy, rozhledny, do parků, do centra i na periferii.

Překročíme hrani-ce republiky a podíváme se na ilustrace ze světa a světových metropolí. Prostřednic-tvím slavných obrázkových průvodců, u nás teprve v nedávné době objevovaného klasika ilustrace poloviny dvacátého století Miroslava Šaška, se vydáme do Hong Kongu a skrze hravé ilustrace Petra Nikla budeme poznávat obyvatele New Yourku. Nejmenší děti se seznámí s pětiletým klukem Oskarem a jeho věrným kocourem, je-jichž autorkou je Eva Maceková a společně prožijí den plný drobných událostí z oby-čejného života. Společně s Dagmar Urbánkovou se setkáme s legračními i vážnými postavami z její autorské knihy Cirkus ulice.

K výstavě je připraven výtvarný program plný her a tvořivých aktivit v podobě interaktivních koutků a doprovodných dílen. Partneři: Villa Pellé, Porte, UPM Autorka původní scénografické podoby výstavy: Dagmar Urbánková Autorka labyrintu: Asol Daniela Vernisáž výstavy se koná v sobotu 7. května 2016 od 14.00 hod. ve výstavních sálech městské galerie v radnici. Úvodní slovo pronese kurátorka Daniela Kra-merová.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Městosvět - Město a...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)