Řemeslná sobota

Řemeslná sobota

Adresa:

Skuteč, Rybičkova 364

Termín: 20.8.2022
Vstupné:

50 Kč dospělí, 25 Kč děti do 15 let, zdarma děti do 6 let

20srpen sobota 09:00

Žánr: výstavyřemesla komentované prohlídky tvoření divadlo rodina děti výlet Skuteč


Skutečské muzeum opět ožije tradičními řemesly. V ševcovské světničce se budou šít boty, a to nejen za pomoci jehel a dratví, ale také na prvorepublikovém šicím stroji zn. Adler. V kamenické expozici bude kovář vyrábět tradiční nástroje potřebné pro těžkou práci v lomě a kameník bude lámat žulu a štípat dlažební kostky.

Při komentovaných prohlídkách bude v provozu řada exponátů, např. buchar AJAX 3, jeřáb s vrátkem, vozík na svážné koleji, lanovka, leštící rameno či třídička štěrku. Děti budou moci využít řadu dílniček. Čeká je tvoření z papíru, kamenné piškvorky, škola netradičního šněrování i ševcovská dílna, kde si budou moci vyrobit kožený šperk dle své fantazie. Chybět nebude ani loutkové divadlo. S Vodnickou pohádkou přijede Loutkové divadlo Kozlík.

Po celý den bude v areálu muzea probíhat prodej ručně vyráběných skleněných ozdob Koulier, drátovaných šperků, medoviny, medu a slaných i sladkých dobrot z pekařství Mistr Kobliha. Vstupenka platí do celého muzea, kde lze navštívit i výstavy: Klobouky, kloboučky, čepice a hučky; Tragédie v Ležákách a Ležáky - odkrytá minulost. Všechny vstupenky budou zařazeny do slosování o ceny věnované firmou Botas a. s.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pardubický kraj Akce v obci Skuteč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Řemeslná sobota

U tří jasanůLuže (5.3 km)

Residence ArxChrudim (18.1 km)

Ubytování U PalukůChrudim (18.9 km)