post-hudba • Arleta

post-hudba • Arleta

Adresa:

Pardubice, Svaté Anežky České 29

Termín: 4.12.2021
Vstupné:

140,-

4prosinec sobota 20:00

Žánr: koncerty


Příběhy anti-hrdinů všedního dne zaobalené do chladných synťákových ploch a rozsypaných beatů představí elektropopová dvojice post-hudba  v pardubickém Divadle 29. Společně s nimi se představí nová a nepřehlédnutelná osobnost tuzemského ženského experimentálního rapu Arleta.

Pražské duo post-hudba kombinuje písničkové postupy s elektronikou již celou dekádu. S nekompromisní estetikou vztahových depresí a disharmonických hlukových ploch si brzy vysloužili nálepku „nejrozporuplněji“ hodnocené kapely na české scéně. Hudební producent Tomáš Havlen a zpěvák a textař Dominik Zezula doposud vydali tři EP a dvě dlouhohrající desky. Ta poslední, pojmenovaná Svět na konci roku nula, měla původně znít optimisticky a klidně. Jenže do životních plánů vstoupila pandemie. Reflexe „roku nula” odráží schizofrenní paletu nálad třicátníků přežívajících v uzavřeném a vylidněném hlavním městě. Pocity a texty Dominika Zezuly odrážejí stavy, které jsou již nyní důvěrně známé prakticky každému. Možná i díky tomu popularita uvedeného dua roste, což jasně deklaruje zájem o jejich vystoupení.

„Když holka mluví moc..“ Fragment textu nového jména rapové scéně jasně deklaruje, že nadvládě mužů v rámci tuzemského rapu možná odzvonilo. Arleta Berndorff má za sebou dvě EP a kolaborace s Fvck Kvlt či Gaex, které ji okamžitě vystřelily do centra pozornosti. A právem. Jejím upřímným textům nechybí přísné vymezení vůči neduhům současného života, ale taky niterné prožívání vlastních pocitů. K rapu se také připojila vášeň pro natáčení videí, vizuální stránka a estetika je neoddělitelnou součástí celého projektu ať již ji doprovází Marie Pravda nebo Anna Hokešová.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce post-hudba • Arleta

Ubytování U PalukůChrudim (9.8 km)

Residence ArxChrudim (10.1 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.3 km)