Ai fen, Toyota Vangelis

Ai fen, Toyota Vangelis

Adresa:

Pardubice, Svaté Anežky České 29

Termín: 3.9.2021
Vstupné:

100,-

3září pátek 20:00

Žánr: koncerty


Dvojkoncert elektrobosorky Ai fen a futurepopového objevu Toyota Vangelis nabídne pardubický Klub 29.

Ai fen je sólový projekt Eweliny Vlček-Chiu, zpěvačky a hudebnice známé také z witchwave dua ba:zel. V loňském roce vydala slibný debut postforever, na který letos navázalo remixové EP post postforever (o remixy se postarali mj. Evil Medvěd nebo Dikolson). Hudba Ai fen je mixem atmosferického experimentálního popu, ve kterém se prolínají nálady a odkazy na klasickou instrumentaci s ambientní i dravou elektronikou. Především při živých vystoupeních vynikne zdánlivě skrytá dynamika jejich skladeb a hlasu, pracující s netradičně pojatou strukturou jednotlivých skladeb i gradací samotného vystoupení.

Václav Peloušek alias Toyota Vangelis je tvůrce a propagátor elektronických hudebních nástrojů. V domovských Bastl Instruments dohlíží na vývoj a hledání nových zvuků. Stejný směr sleduje i ve své hudební tvorbě, kterou lze bez nadsázky popsat jako pop budoucnosti definující současné žánrové hudební trendy. Ačkoliv se v textech jeho alterega mísí intimita s globálními tématy, jako jsou velká data, klimatická krize nebo digitální odcizení. Hudební svět mezi svou lidskou identitou a strojem, s notnou vrstvou autotune, atakuje často s pomocí hudebních hitů osmdesátých let. S přispěním celé řady hostů mj. Never Sol, drag queen Miss Petty a spoluprácí s hyperpopovým hypemanem litterbinem, vymezuje aktuální prostor pro současný nemainstremový pop.

Koncert pořádá Divadlo 29 ve spolupráci s MENU v rámci projektu Electroconnexion 2021 za finanční podpory Ministerstva kutury ČR a statutárního města Pardubice.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

17červen pondělí 20:00

26duben pátek 20:00

21červen pátek 15:00

Ubytování v okolí akce Ai fen, Toyota Vangelis

Ubytování U PalukůChrudim (9.8 km)

Residence ArxChrudim (10.1 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.3 km)