Přejít na stránky Ticketpro.cz

ZZ Top

Adresa:

Pardubice, Sukova třída 1735

Termín: 8.7.2013
Vstupné:

590 – 1090,- Kč

8červenec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazzrockpopblues


ZZ TOP vyrážejí opět na turné a na seznamu jejich evropských zastávek nechybí ani Česká republika. Tři svérázní sympaťáci se představí 8. července 2013 v ČEZ Aréně Pardubice. Krom svých největších hitů představí i materiál z posledního titulu „LA FUTURA“.

ZZ TOP VYRÁŽEJÍ OPĚT NA TURNÉ A NA SEZNAMU JEJICH EVROPSKÝCH ZASTÁVEK NECHYBÍ ANI ČESKÁ REPUBLIKA.

TŘI SVÉRÁZNÍ SYMPAŤÁCI SE PŘEDSTAVÍ 8. ČERVENCE 2013 V PARDUBICKÉ ČEZ ARÉNĚ.

Nejeden texaský hombre byl od padesátých a šedesátých let odkojen novými bluesovými a rock´n´rollovými stanicemi. Třem z nich tato muzika učarovala natolik, že se pod jejím vlivem chopili v El Pasu strunných nástrojů a paliček. Baskytarista, zpěvák Dusty Hill (nar. 19. 5. 1949; Dallas, Texas), kytarista, zpěvák Billy Gibbons (nar. 16. 12. 1949; Houston, Texas) a bubeník Frank Beard (nar. 11. 6. 1949; Frankston, Texas) se pojmenovali ZZ Top podle značky cigaretových papírků. Trojice spolu poprvé jamovala 10. února 1970 a ještě téhož roku vydala debutové elpíčko „ZZ Top´s First Album quot;. ZZ Top v prvních sedmi letech své existence neúnavně koncertovali zejména v celém Texasu a povodí Mississipi, kde posluchači nejvíce oceňovali jejich směs blues, boogie a jižanského rocku. Po více než roce se jejich vinylový kus rozrostl o pozlacený přírůstek „Rio Grande Mud quot;. Teprve třetí album „Tres Hombres quot; obsahovalo mezinárodní hit „La Grande quot;, jenž byl složen podle písně „Boogie Chillen quot; Johna Lee Hookera a textově ovlivněn zavřením stejnojmenného texaského nevěstince. ZZ Top několikrát profrčeli celou Amerikou jako předskokani Humble Pie, Ten Years After, Mott the Hoople, Janis Joplin, Alice Cooper nebo Rolling Stones. Miliónovou prodejní kótu zlomilo po „Tres Hombres quot; i další album „Fandango! quot;.

V roce 1976 si tito honáci krav troufl i propagovat elpíčko„Tejas quot; na rok a půl dlouhém „ZZ Top´s Worldwide Texas Tour quot;. Tři svérázní sympaťáci s kníry, krátkými bradkami a licousy dopravili své nezbytné sedmdesátipětitunové koncertní vybavení i do Evropy, Austrálie a Japonska. Na jevišti tehdy nechyběly krávy, bizon, chřestýši, kaktusy a tuny písku. (Živá zvířata byla někdy nahrazována maketami.) Po tříletém oddechu ZZ Top přešli k nové společnosti Warner Bros a akceptovali svoji poněkud zarostlejší podobu doplněnou černými okuláry. V tomto duchu se nesla i propagace alb „Deguello quot; a „El Loco quot;.

Teprve prostřednictvím poměrně mladé hudební televize MTV uchvátili diváky videoklipů dlouhonohými krasavicemi, rudým Ford kupéčkem z roku 1933
a nezbytnými zízítopáckými přívěsky na klíče. Texty se přirozeně točily podle shodných témat, lehkých holek, auťáků, chlastu a rock´n´rollu. Do hitparád se tak dostaly skladby „Gimme All Your Lovin´ quot; (# 37 USA; # 10 GB; 1984), „Legs quot; (# 8 USA; # 16 GB; 1984), „TV Dinners quot; a „Sharp Dressed Man quot;. Svět tak náhle objevil velké pohodáře, kteří jakoby ospale a znuděně pohupovali svými kytarami v rytmu jižanského boogie blues. Jejich poznávacím znamením byly dva dlouhatánské vousy, Beardův knírek, černé brýle, dlouhé pracovní kabáty a stylové širáky. Průlomovým rokem se tak stal letopočet1983 a LP-čko „Eliminator quot;, kterému dobře zvolený obal s proslulým nablýskaným červeným fárem pomohl k více než desetimiliónovému prodeji a déle než ročnímu setrvání v americké Top 20. Ve vyjetých kolejích pokračoval v polovině osmdesátých let „Afterburner quot; s tutovkami „Rough Boy quot; (# 23 GB; 1986), „Sleeping Bag quot; (# 8 USA; # 27 GB; 1985), a „Velcro Fly quot;. Pak si tři Texasané dali pětiletý oraz a počátkem devadesátých let šoupli na trh novou desku „Recycler quot;, kterou podpořili 150 koncerty jenž na celém světě vidělo více než dva a půl miliónů fanoušků.

Slavná trojka si zahrála i ve fi lmu „Back to the Future III quot; (Návrat do budoucnosti III). Během své komerčně nejúspěšnější éry se však ZZ Top citelně odklonili od svých bluesových kořenů, což začali napravovat až v roce 1993. Trio přešlo ke společnosti BMG / RGA a názvem alba „Antenna quot; vzdalo hold rozhlasovým vysílačům 50. až 60. let, které neúnavně bombardovaly americko-mexické posluchače záplavou blues a rock´n´rollu. ZZ Top se na tomto opusu vrátili k původnějšímu syrovému zvuku. Po pětileté pauze v jejich diskografi i přibyla téměř retro-deska „Rhytmeen quot;. V roce 1999 ZZ Top vydali cédéčko „XXX quot;, kterým oslavili třicet let od svého založení. Dlouhé čtyři roky čekali fanoušci na album „Mezcalero quot;, které nabízí šestnáct skladeb v klasickém hudebním pojetí kapely, ovšem jak název napovídá, najdeme zde i mexické vlivy. Ve stejném roce přispěli na soundtrack k fi lmu „From Dusk Till Down quot; skvělou záležitostí „She Is Killing Me quot;. ZZ Top se v České republice představili několikrát, mimo jiné i 23.10. 2002, kdy nadchli zcela vyprodanou brněnskou halu Rondo. Nyní se vracejí, aby představili svoji poslední desku „La Futura quot; a připomněli českým fanouškům zásadní hity své kariéry. Stane se tak 8. července 2013 v pardubické ČEZ Aréně.

VSTUPENKY V PRODEJI OD 12. 12. 2012 OD 9:00 HODIN

Tyto ceny zahrnují konečnou cenu vstupenek včetně poplatků, avšak nezahrnují případné bankovní či poštovní poplatky nutné k doručení vstupenek.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce ZZ Top

Ubytování U PalukůChrudim (9.9 km)

Residence ArxChrudim (10.3 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.4 km)