DOKU Zahrady

DOKU Zahrady

Adresa:

Litomyšl, Jiráskova 133

Termín: 29.8.2020

29srpen sobota 09:30

Žánr: festivaly


Druhý ročník jednodenního filmového festivalu, který je oslavou českého autorského dokumentu v zeleni Zámeckého návrší v Litomyšli.

WORKSHOPY A MASTERCLASS

10-11 // Workshop Live experiment: Rozhovor - ticho s dramaturgyní a režisérkou, která znovu vzkřísila audiodokumentární tvorbu v Českém rozhlasu, BRIT JENSEN. Workshop probíhá v českém jazyce, kapacita je omezena na 7 účastníků a účastnic. 11:30-12:30 // Masterclass The free wish pool věnovaný audio-dokumentu s česko-dánskou režisérkou a autorkou, která rozčeřila vody audio-dokumentárním seriálem Matematika zločinu, BRIT JENSEN. Workshop probíhá v českém jazyce. Kapacita je omezena na 20 účastníků a účastnic.

13-15 // Masterclass s VÍTEM KLUSÁKEM, dokumentaristou, který svým filmem V SÍTI aktuálně dokazuje, že autorský dokument dokáže oslovit širší publikum a přinést společenské změny. VÍCE O WORKSHOPECH NA Vít Klusák a Brit Jensen I workshopy a masterclass Workshop a masterclass se odehrají v coworkingovém centru Zámecké návrší Litomyšl (nad Kavárnou Kočárovna) Cena workshopu je 150 Kč. Cena masterclass s Brit Jensen je 150 Kč. Cena masterclass s Vítek Klusákem je 290 Kč. Kapacita workshopů a masterclass je omezena, registrujte se včas

MUSÍTE VIDĚT / SLYŠET

15-17 // Audio-dokumentární seriál Anatomie Strachu: intimní mikrohorory ve zvuku // Brit Jensen a Jiří Slavičínský 17-18 // Vernisáž fotografické výstavy Radostná Nejistota: Tajemství barmské transformace // Jiří Pasz 18-20 // Multiinstrumentalista Dominik Veselý // filmové melodie a písně na přání Tato část programu je zdarma a bez nutnosti předchozí registrace či rezervace míst. Prostě přijde a nechte se inspirovat.

DOKU ATELIÉR A HERNA PRO DĚTI

DOKU Zahrady letos nabídnou také výtvarné vyžití pro děti i dospělé. Účastníci ateliéru vytvoří autentický otisk vnímaného času a prostoru, svůj výtvarný autorský dokument z festivalu. Tato dokumentární díla potom budou moci vystavit v zahradní galerii a případně také na sociálních sítích, čímž podpoří další konání akce. Pro nejmenší budou připravena razítka a prstové barvy, proto prosíme, abyste své děti vybavili vhodným oblečením. Výtvarná dílna a hrací prostor budou sloužit také jako koutek pro děti pod pod vedením Kateřiny Klejchové a Zuzany Lammelové. Rodiče si tak budou moci nerušeně vychutnat program festivalu spolu s bohatou nabídkou dobrot a drinků kavárny Kočárovna.

LETNÍ KINO

20:30 // Projekce dokumentu V SÍTI S AUTORSKÝM ÚVODEM VÍTA KLUSÁKA a pofilmovou DEBATOU. Vstupné na letní kino je 100 Kč. Vstupenky lze zakoupit na místě (platba pouze v hotovosti). Chcete-li mít jisté místo na sezení, rezervujte si vstupenku. Bude-li pršet máme zajištěnu indoor variantu v coworkingovém centru Zámeckého návrší a pro děti dětský koutek s hlídáním. VÍCE O LETNÍM KINĚ A FILMU V SÍTI najdete v události V SÍTI │ Letní kino v Litomyšli s režisérem Vítem Klusákem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce DOKU Zahrady

U tří jasanůLuže (17.9 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.8 km)

Srub MidlaČenkovice (31.9 km)