Uznávaná výtvarnice Vlasta Švejdová v Poličce

Uznávaná výtvarnice Vlasta Švejdová v Poličce

Termín: 19.7.2020
Vstupné:

zdarma

19červenec neděle 14:00

Žánr: výstavy


Výstava výtvarnice, která svým laskavým přístupem k tvorbě a světu oslovuje již několik generací dětí i dospělých, je sice v plném proudu, ale byla by škoda nechat si ujít její slavnostní zahájení za doprovodu autorky – Vlasty Švejdové. Nemyslíte? „Velice nás i autorku mrzelo, že tak povedená a hravá instalace výstavy Hravý svět Vlasty Švejdové by se kvůli pochopitelným nařízením vlády spojených s pandemií viru COVID-19, vůbec neměla konat.

A proto jsme se rozhodli, že autorku oslovíme a najdeme možnost, jak tuto myšlenku, uskutečnit. A povedlo se! Plánujeme autorské čtení, výtvarnou dílnu pro děti i pohoštění,“ uvádí kurátorka akce Mgr. art Ludmila Pillmayerová. „V rámci vernisáže se děti mohou těšit na různé aktivity. Ať už půjde o hravé koutky, které jsou součástí instalace, a jenž je provedou dílem malířky, připravujeme také několik dalších zastavení. Děti, si budou moci vyrobit záložku do knížky, ilustrovanou třeba právě Vlastou Švejdovou, a nechat si ji na místě podepsat. Záložku si budou moci ozdobit barevnými razítky a vlastními malůvkami. Malé slečny si jistě rády navléknou netradiční náhrdelník, vyrobený z kartonu různých velikostí a tvarů.

A nakonec chlapci i děvčata si na svém zápěstí odnesou veselého kroutícího se hada, který bude milou vzpomínkou na ono nedělní odpoledne,“ dodává. Vernisáž se koná v neděli 19. července 2020 od 14.00 hodin ve výstavních sálech Městské galerie. Interaktivní výstavu můžete navštívit do 30. 8. 2020. Výstava bude pro veřejnost otevřena: út – so: 12.30 – 16.00 hodin. Aktuální informace naleznete na www.cbmpolicka.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Uznávaná výtvarnice...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)