Zájem o výtvarný svět prochází již několika generacemi rodiny Lamrovy, výstava představí tvorbu malíře, grafika, keramika a sochaře Aleše Lamra (1943) a jeho synů – šperkaře a designera Hanuše (1976) a malíře a grafika Jana (1983).

Aleš Lamr ve své tvorbě volně reaguje na principy pop-artu a nové věcnosti, jeho díla jsou řazena k proudu tzv. české grotesky. Pracuje s výraznou kontrastní barevností a tvarovou stylizací. Vedle malby a grafiky se věnuje sochařským pracím a je také autorem řady uměleckých realizací v architektuře, mj. vytvořil nástěnnou malbu v kanceláři prezidenta Václava Havla.

Malbě a grafice se věnuje také jeho syn Jan Lamr, jenž se ve své tvorbě obrací k symbolům ze světa zvířat a přírody, pracuje také s ornamentální linii, kterou různým způsobem kombinuje, vrství, opakuje, čímž vytváří dojem proudění, víření energií i abstraktních pohybů.

Z  děl designéra osobitých šperků Hanuš Lamr je cítit obdiv k detailům z přírody, především k drobným detailům rostlin, které ho inspirují při tvorbě originálních šperků. Ty vytváří z precisně opracovaných drahých kovů, přírodnin i syntetických materiálů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Litomyšl Akce v obci Litomyšl

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Třilamři v Litomyšli

U tří jasanůLuže (17.7 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.4 km)

Srub MidlaČenkovice (32.2 km)