V sobotu 2. září se od 9.00 do 16.00 hodin v Muzeu v přírodě Vysočina v areálu Veselého Kopce uskuteční program s příjemným názvem i obsahem Posvícení.

Ve vybraných roubených objektech zavoní tradiční posvícenské pečivo, které budou moci zájemciochutnávat případně si koupit. Například v usedlosti z Mokré Lhoty se budou péci podlplamenice v chlebové peci, v usedlosti Pilných buchty a ve mlýně zase perník tlačený do tradičních dřevěných forem.

K posvícení vždy patřila veselá nálada, tanec a zpěv. Na Veselém Kopci se o zábavu postarají folklorní soubory Vysočan a Vysočánek z Hlinska. Obyčej stínání kohouta předvede ochotnický soubor Čibako z Načešic. Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet, že setnout hlavu dřevěnému kohoutovi není vůbec snadné.

Program doplní malý Posvícenský jarmark, jehož se zúčastní pozvaní lidoví výrobci nabízející především tradiční dobroty, ale také bylinky, koření, formičky nebo dřevěné hračky a další výrobky.

Posvícenské speciality bude nabízet i Hospoda Na vejměnku v areálu muzea, která pro tento den připravila speciální jídelníček.

VÍCE INFORMACÍ A PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Pardubický kraj Akce v obci Veselý Kopec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Posvícení na Veselém...

U tří jasanůLuže (19.8 km)

Residence ArxChrudim (21.1 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (21.2 km)